МВР с колективен трудов договор

  • 04 март 2013 18:25

  • 1279
  • 0
МВР с колективен трудов договор
© Снимка © МВР

Министър в оставка Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и представителите на синдикалните организации в МВР подписаха колективен трудов договор за служителите, работещи по трудово правоотношение.

Документът стана факт благодарение на постигнатото съгласувано компромисно решение и конструктивен диалог между ръководството на институцията и представителите на синдикалните организации в МВР.

„С подписването на колективния трудов договор днес се постигна най-важното – спокойствие за служителите, които работят в Министерството на вътрешните работи по трудово правоотношение”, заяви Цветанов. Той благодари на участниците в срещата и посочи, че този документ е още едно доказателство за осъществения и работещ социален диалог между ръководството на МВР и синдикалните организации.

Вслушването в конкретните аргументи и намирането на компромисни решения са част от механизмите за постигането на общата цел – провеждането на социална политика в интерес на служителите на МВР.

Вътрешният министър добави, че са предприети съгласувателни действия с Министерството на труда и социалната политика, за да може служителите на вътрешното ведомство, които работят на смени, да получат левовата равностойност на полагащите им се ваучери за храна за изминалата 2012 г.

Той направи и кратка равносметка на постигнатото, въпреки трудните икономически условия – увеличение с 90 лева на порциона на служителите; осигурени 200 млн. лв. за обновяване на автопарка на ГДПБЗН, реновиране и доизграждане на част от сградите на ГД”Национална полиция”, ГДБОП, общежитието към Академията на МВР, районни полицейски управления в София и в страната, полицейски участъци.

Цветанов обясни, че са потърсени и допълнителни финансови ресурси като добавена стойност към бюджета на ведомството. Той уточни, че са одобрени проекти на стойност 10 милиона лева по националния доверителен екофонд и с тях ще се санират сградите на Академията на МВР и ОДМВР - В.Търново.

Подадени са и проектни предложения по Програма за трансгранично сътрудничество с Гърция за цялостно обновяване на автомобилния парк и сградния фонд на ОДМВР - Благоевград и районните полицейски управления на територията на дирекцията.

Подписи под колективния трудов договор поставиха Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и представителите на синдикалните организации в МВР, в които членуват служители, работещи по трудово правоотношение.

На подписването присъстваха зам.-министър Димитър Георгиев и директорите на дирекции „Планиране и управление на бюджета” и „Правно-нормативна дейност”.

Последвайте канала на

1279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини