Фандъкова е назначила проверка на кмета на район "Изгрев"

  • 04 март 2013 16:55

  • 1189
  • 0
Фандъкова е назначила проверка на кмета на район "Изгрев"
©

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е поискала финансовата дирекция на Столичната община да направи проверка в район "Изгрев" по повод на случая с кмета на района Димитър Димитров. Това съобщиха за БТА от Столичната община.

По-рано днес общинският съветник от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, публикува на страницата си в интернет негово питане до Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, в което посочва, че са му предоставени данни, "водещи до основателни съмнения за подозрителни практики при определянето на финансовите възнаграждения в район "Изгрев" на Столична община".

Кадиев отбелязва, че според справка за полученото възнаграждение се вижда, че служители на района, смятани за близки до кмета, са получавали възнаграждения, които през 2012 г. са превишавали над осем пъти определената им основна заплата. В питането общинският съветник от БСП казва, че Фандъкова е разполагала с тази информация още от септември 2012 г. след сигнал на секретаря на ГЕРБ в район "Изгрев" Гриша Димитров.

Кметът на район "Изгрев" Димитър Димитров, заяви, че отправените обвинения категорично не отговарят на истината. Той ги определи като "гнусни" и "смешни" и каза, че това са политически атаки срещу него.

Димитров посочи, че изнесените данни за заплати на служители са подправени на места. Освен това, по думите му, сумите са получавани не всеки месец, а на всеки три месеца. Гражданските договори на служителите на община "Изгрев" са начин да се компенсират ниските им заплати, посочи Димитров и отбеляза, че три пъти е повишил приходите на общината от търговска дейност.

Според Димитров, жителите на общината го подкрепят и са доволни от работата му.

От пресцентъра на Столичната община коментираха, че сигналът за възнагражденията в район "Изгрев" е получен още през миналата година, но извършената тогава проверка не е констатирала нередности.

Последвайте канала на

1189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини