Орлов мост: Който падне в бой с монопола, той не умира (обновена+снимки)

  • 03 март 2013 11:03

  • 10174
  • 30
Орлов мост: Който падне в бой с монопола, той не умира (обновена+снимки)
© булфото

Тоз, който падне в бой с монопола, той не умира, гласи един от плакатите на протестиращите на столичния Орлов мост, предаде репортер на novini.bg.

Около 5000 души със знамена се събраха в центъра на столицата и тръгнаха към народното събрание. Кръстовището на Софийския университет бе блокирано за няколко минути. Хората развяват двуметров флаг. Демонстрантите носят плакати с надписи: Това не е протест – това бунт за нова България, Плевнелиев е спасител на "болния" Бойко – Буда. Идва и редът на Плевнелиев, Настане вечер спират ти тока, вода покапва едва-едва... очи тъмнеят, глава се люшка, отвиваш бавно последна крушка. Участниците скандират българи-юнаци.
В протеста участват представители на различни организации, рокери има много полиция, а бусове огласят София с патриотични песни.

От сградата на МИЕТ тръгна още една група, двата лъча се сляха и тръгнаха към Президентството. Протестиращите поднесоха на паметника на Цар Освободител цветя и венци. По-късно хората стигнаха до паметника  Васил Левски, поднесоха цветя.

Има около 20 рейса от цялата страна по дължината на бул Дондуков от улица Раковски до сградата на Министерския съвет. Хората казват, че са ги докарали на митинг и не са към това шествие.

В същото време ВМРО също излязоха на протест и носеха български знамена, обърнати наобратно. Според националистите българските управници са обявили война на народа си.

Протестиращите озвучиха тържествената смяна на караула пред Президентството с викове: Мафия, Всеки ден ще е така и други.

По-късно шествието се върна на Орлов мост и кръстовището бе блокирано. Простиращите заявиха, че ще направят утре палатков лагер пред Дондуков 2.

Протестиращите в столицата скандират "мафия" пред сградата на Съдебната палата. В района няма засилено полицейско присъствие, но протестът се охранява. Видимо присъстват няколко хиляди души на протеста пред Съдебната палата. Гражданите скандират и сочат с палци надолу. Някои от тях се покачиха върху лъвовете пред сградата на Съдебната палата, където издигнаха българското знаме.

Малко след това протестът в столицата се насочи отново към Орлов мост. В София протестът продължава вече четвърти час. Присъстващите скандират "оставка" и "мафия". Част от протестиращите са на кръстовището на метростанцията на стадион "Васил Левски", друга част са на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Протестът протича мирно. Засилено е полицейското присъствие в района на Орлов мост, където има и жандармерия.

Спряно е движението на кръстовището между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Цариградско шосе” заради протеста. Има изчакващи автобуси на градския транспорт.

Протестът в столицата официално приключва в 16.00 часа,но все още има хора, които не са си тръгнали. Към 17.30 напълно беше възстановено движението на Орлов мост. Последните петдесетина участници в днешния протест се разпръснаха.

Част от тях смятат да се насочат към площада на Президентството и Народното събрание. Районът обаче е силно охраняван заради предстоящата след по-малко от час заря проверка и полицията не ги допуска в близост. На Орлов мост се нормализира движението на градския транспорт, нормално преминават и леките автомобили. От последните участници в протеста са останали много пластмасови бутилки и кенчета от бира.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
10174 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ?

2013.03.05 | 17:31

30
СЪВПАДЕНИЕ - И 3-те РПТ-а В БЪЛГАРИЯ ВДИГНАХА СМЕТКИТЕ ЗАЕДНО !!!ЗНАЧИ МАФИЯТА ОТ СОФИЯ ИМ Е ДАЛА ЗЕЛЕН СВЕТОФАР...,И ЧАКА КУФАРЧЕТА С ПАРИ !!!
Златко Баретата

2013.03.04 | 15:06

29
Българи, някои помни ли още ппадналите зализани шменти капели на прехода, преимерно Георги Илиев или Димита Руснака? АБСОЛЮТНО ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ МУХЛЬО МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕН БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ! Иска се само малко желание! ВКЛЮЧИТЕЛНО БОЙКО И ДОГАН! Няма недосегаеми!
симпатизант на Герб

2013.03.04 | 10:36

16
Няма страшно бе хора идва промяната! Ангел Славчев,Антон Кутев,Дончо Донев,Иван Петров,Андрей Слабаков,"Златният кларинетист" "мъжката мома от Джемини" и други знайни и незнайни борци против фашизма и капитализма ще вземат властта и ще я дадат на народа.Как точно ще я дадат това вече е друг въпрос и въпрос на" кръгла маса".Извинявам се забравих и Йоло Денев и бог Тангра разбира се.Ау ами Сергейчо,Воленчо,Кунева,Доган ама те също ще я дадат властта на народа. Като чуя "на народа" "в името на народа" нищо хубаво не очаквам освен разстрели и концлагери в Белене.Ще лъскаме ботушите на съветската армия и ще чакаме другаря Путин да ни каже "хорошо товарищ"Молодци Белене ще го построите щото трябва да се печели а вие ще плащате!Както сте плащали винаги досега!
sasho

2013.03.04 | 11:02

28
много си тъп ГЕРБЕР ходи тогава да правиш свирки на Костов -Боико-Ц.Бориславова-С.Христов- В. Златев- ТИМ и останалите около- 300-500-човека и фирми които си разделиха Държавата НАШАТА Дъжава за 23 год. и искаш никои да не им търси сметка за откаднатите милиони това няма да стане ако трябва ЩЕ ВЗЕМЕМЕ ПУШКИТЕ господа защото тези пари не придобити от бизнес а са откраднати от нас и наще родители

2013.03.04 | 10:36

15
Най-тъпия коментар за деня, момче счупи тъпометъра. Чудех се колко просто човек може да го напише това и после видях името ти. "Симпатизант на ГЕРБ" и всичко ми просветна. Поне ме убеди в едно. Ще гласувам за ГЕРБ и ще тъна в мизерия, за да не лъскам ботушите на съветската армия :Д Чухте гробаря, имаме 2 избора ГЕРБ или белене, ама не централата, а лагера :Д. Гласувайте за "демократите" от ГЕРБ, останалите са комунисти :Д ще умра от смях.
2

2013.03.04 | 10:48

27
Българските политици са престъпници! :)
Питам

2013.03.04 | 10:37

26
Прави впечатление, че почти всички медии "мощно разтръбяват" като "протестен митинг" всяко събиране на група хора, пък били те и двадесет-тридесет. Нещо повече, на практика участват в организирането им, като публикуват предварително сборните им пунктове и часове и подканят всички да се присъединят към тях. Не е ли необичайна тая "медийна активност" в сравнение с толкова други граждански протести, прожеждани по време на управлението на крадливата тройна коалиция ? Съвсем спонтанно човек започва да се пита, кой поръчва музикта на медиите в България ?

2013.03.04 | 10:37

25
Двеста души ?! Нали трябваше да са двадесет хиляди /поне/.

2013.03.04 | 10:37

24
Ама какво стана - къде са хората ? Май движение "Русофили" не се е постарало достатъчно.

2013.03.04 | 10:37

23
Няма как - шефът им Ангел Славчев в момента се пазари за министерско кресло.
към русофоба

2013.03.04 | 10:37

19
Погледни във Варна и тогава питай къде са хората,а защо ги яма по трибуните тези ,които защитаваш-ха ха!!!
реалист!

2013.03.04 | 10:37

22
Браво на Атака и Горд лумпените ,дори на националният празник на България не се засрамиха и опорочиха празника!! Боклуци манипулират глупаците това е истината.........колкото и неприятно да ви е да го чуете!!
извода е

2013.03.03 | 21:33

1
От 23 години съсредоточават всички блага в столицата вкл. огромната администрация от стотици хиляди излишни чиновници /добре платени/, които осъзнават,че са излишни и си мишкуват, за да не си разбутат рахата. Управляващите от 23 години номенклатурчици и техните наследници добре осъзнават това и затова провеждат административни реформи за намаляване на администрацията, която довежда до... нейното увеличаване. Така се подсигурява кротка столица пълна с нови "столичани", които осигуряват добър комфорт за доразграбване на жалката ни страна. Затова във Варна протестират десетки хиляди, а в София няколко стотин.
48 Такт

2013.03.04 | 10:37

21
Толкова просто мислене само в американците съм виждал. Тъй като дори да ти дам десетки факти които ще разчупят смешната ти теза, ще се съсредоточа на тази глупост в която казваш че в София протестират няколко стотин а във Варна няколко хиляди. Самата новина се казва че в София са 5 хиляди, а ти ми говориш за стотина... Първо се научи да четеш, пък после ми развивай тея смешни теорийки

2013.03.04 | 10:37

20
Какви протести, какво чудо! Енергийните мафиоти гледат и треперят в именията си. Още утре се отказват от милиардите печалби в полза на протестиращия народ, който се разхожда в неделя по улиците.

Добави коментар

Водещи новини