Пламен от Варна вече диша самостоятелно

  • 02 март 2013 10:13

  • 3793
  • 5
Пламен от Варна вече диша самостоятелно
©

Самозапалилият се Пламен Горанов вече диша самостоятелно, съобщиха негови приятели пред БТВ. Николай Тодоров и Албена Делистоянова поясниха, че състоянието му е все още тежко, но вече не е на командно дишане.

Те описаха своя другар като непримирим към всичко, ставащо в България. „Той беше непримирим към случващото се около нас и не можеше да го приеме равнодушно”, обясни Николай Тодоров. И двамата се съгласиха, че Пламен е много емоционален и че напоследък е бил дори революционно настроен.

„Мизерният живот на хората им влияе не само чрез огромния стрес, но и психически”, обясни повтарящите се случаи на самозапалване психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. Тя допълни, че показният акт на подобно действие е признак на отчаяние в повечето случаи, а проблемният живот е причина за отслабване на целия организъм на човек.

36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред сградата на Община Варна в края на февруари. До момента той беше на командно дишане и е под медикаментозна кома. Приятелите му благодариха на хората, отзовали се на призива да дарят кръв.

Същевременно екипът на кръвен център - Варна обяви, че стартира извънредна акция за кръводаряване за Пламен. Желаещите да дарят кръв могат да направят това и в неделя, 3 март 2013 г., между 12 и 17 ч.

Все още има нужда от кръв за Пламен, състоянието му е тежко, а възстановяването става бавно. Извънредната акция на кръводаряване ще има смисъл, ако информацията за нея достигне възможно по-голям брой хора.

"Кръв може да се дарява във всеки кръвен център в страната /Център по трансфузионна хематология/.

1.Кръвната група е без значение

2.Трябва да се каже изрично за кого е дарена кръвта - Пламен Любчев Горанов

3.Трябва да сте здрави с нормално кръвно и хемоглобин.Да нямате активен хепатит, СПИН и т. н.

4.Не трява да сте дарявали кръв през предходните 1-2 месеца

5.Ако сте от друг град за да сте сигурни изпратете бележката от кръводаряването на адреса на Военно-морска болница Варна, ул. "Христо Смирненски" № 3 ,Клиника по пластика и изгаряния."

Последвайте канала на

3793 5

Коментари 5

Добави коментар

2013.08.25 | 22:08

4
Защо кръвната група да е без значение ,ако е за Пламен?Не ,че не подкрепям дарителските кампании ,напротив,но поне не ставайте смешни,като пишете че кръвта е само за Пламен.Човек може да му се прелее кръв от само от неговата група и нулева ,ако не греша за нулевата(или беше АБ)

2013.08.25 | 22:08

5
Може да не е от неговата кръвна група, защото има хора, даряващи периодично кръв, чиято кръв се съхранява в Кръвните центрове и в случай на спешна нужда се използва. Т.е ако Пламен е 0+, му вливат 0+ от наличната, а на нейно място се слага примерно кръв А+ за следващ пациент в нужда. По-трудно е, когато става въпрос за рядка кръвна група.Тогава вече се търси конкретната.

2013.08.25 | 22:07

3
4ISTA DALAVERA NA GARBA NA MOM4ETO

2013.03.06 | 23:31

2
този човек е най силният и най светъл пример за чест,достойнство, и морал в нашата най нова история,за съжаление в учебниците ще бъде записан бойко и сие:(:(:(
...

2013.03.04 | 12:57

1
Защото болниците са на принципа ,даряваш кръв ,която и група да е тя,а те му преливат от неговата група...малко безмислено се получава..имат кръв а не му преливат,но все пак си в България.

Добави коментар

Водещи новини