Мирослава Тодорова: Цветанов е първият министър, който иска правата на обикновен гражданин

  • 01 март 2013 18:13

  • 2734
  • 3
Мирослава Тодорова: Цветанов е първият министър, който иска правата на обикновен гражданин
© Булфото

Европейската правозащитна практика досега не познава случай, в който министър да атакува съдия, като се позовава на основното си човешко право на свобода на мнението.

Това се казва в жалбата на Мирослава Тодорова до Пловдивския окръжен съд срещу оправдателната присъда на министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по прословутото дело за клевета. Жалбата е депозирана в съда миналата седмица, предаде специализираното издание „Правен свят”.

На 18 октомври съдия Екатерина Роглекова от Пловдивския районен съд произнесе оправдателна присъда за Цветанов, като прие, че той, без да изразява никакво твърдение, успял да изрази оценъчно мнение за работата на Мирослава Тодорова като съдия, ползвайки човешкото си право на свободно слово. Мотивите бяха обявени на 13 декември м. г. и в тях съдия Роглекова цитира редица решения на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) за свободата на словото.

Проблемът надхвърля спора дали да потвърдиш за някого, че покровителства организираната престъпност е оценка или потвърждаване на факт. Министър Цветанов е орган на власт, той е поканен за интервю като министър, а не като гражданин, и прави изявление в това си качество, се казва в жалбата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2734 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
dido

2013.07.16 | 20:39

3
защо чак сега сети да обжалваш бе к***о, кой ти плати а?
сретан

2013.06.11 | 13:16

2
боклук гербаджийски да го духаш

2013.06.11 | 13:16

1
защото досега нямаше шанс за справедливост!!! КАЛЪФ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини