Разкриха нелегална ферма за отглеждане на кокошки

  • 01 март 2013 17:48

  • 1893
  • 4
Разкриха нелегална ферма за отглеждане на кокошки
© Getty Images/Guliver

При рутинна проверка, инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Добрич констатираха нерегламентирано отглеждане на кокошки, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Птиците били отглеждани в сграда, нерегистрирана като ферма за отглеждане на кокошки. В обекта е било констатирано и наличие на близо 8000 яйца без маркировка.

Служителите към ОДБХ град Добрич са съставили Акт за установяване на административно нарушение. Наложена е забрана за движение на животните, наличните яйца са унищожени на екарисаж, като всекидневно снесените яйца се възбраняват и насочват за обезвреждане под физическия контрол на представители от Областна дирекция по безопасност на храните, град Добрич.

Проверката по случая продължава.

Последвайте канала на

1893 4

Коментари 4

Добави коментар

2013.03.03 | 07:26

4
"Нелегална ферма за кокошки?!? Това трябва да е виц!? И кой ли идиот от инспекторите е използвал тази абсурдна дума "нелегална".Сякаш става дума за нелегална лаборатория за амфетамини. Всъщност целта вероятно е да се внуши точно такава асоциация. Аз лично също ползвам "нелегални" яйца и птиче месо от село. И едва ли качествата на яйцата от "нелегалната" ферма са по-лоши от тях. Просто някой Андрешко е решил да призвежда продукция без да плаща ангария на държавата и без да се съобразява с абсурдните и непосилни правила, налагани от т.нар. Европейски съюз, където хората отдавна са отвикнали да ядат качествени храни. А разни тарикати се опитват да им пробутат неколкократно по-скъпи продукти със същото качество, но кой зне защо наречени "био". В БГ все още се радваме на естествени продукти, защото си ги отглеждаме сами на село, или има хора, които го правят и можем да ги закупим от тях на приемливи цени. Кой знае, собственикът на тази ферма може да е такъв човек, с установена клиентела от хора, които му имат доверие и са доволни от продукцията, която произвежда. Само че, по стар български обичай ние сме се запътили натам, откъдето богатите държави се връщат..... или може би не.
sasho

2013.03.03 | 07:26

3
това не е държава а идиотска система храна произвежда човека а не наркотици
...

2013.03.03 | 07:26

2
Абе инспекторите от БАБХ що не арестуват Боко. Той на младини е изяждал по 15 немаркирани яйца снесени от нелегални кокошки дневно. Сами сметнете за месец е изяждал колкото тази "фабрика"..
gose

2013.03.03 | 07:25

1
Не плащаш реке НЕЛЕГАЛЕН И ТЕРОРИСТ

Добави коментар

Водещи новини