"Росатом": Спирането на АЕЦ "Белене" не слага кръст на проекта

  • 28 февруари 2013 13:36

  • 1184
  • 3
"Росатом": Спирането на АЕЦ "Белене" не слага кръст на проекта
©

Решението на българския парламент за спиране на АЕЦ "Белене" не слага кръст на проекта, смятат в "Росатом". Това заяви официалният говорителят на руската корпорация, предаде БНР.

Решението за окончателно спиране на проекта за АЕЦ "Белене" не беше изненада за "Росатом", заяви директорът на департамента за комуникации на руската корпорация Сергей Новиков. На практика сегашният парламент препотвърди взетото преди време решение, като пренебрегна мнението на участвалите в референдума български граждани, посочи Новиков. По думите му, това обаче не означава, че окончателно се слага кръст на проекта.

"Новият парламент и утвърденото от него ново правителство ще трябва да се определят от своя гледна точка по повод проекта за "АЕЦ Белене". И ако новото правителство реши да се върне към този проект, тогава ще можем, запознавайки се с техните условия, да формираме своята позиция. Строителството на ядрени централи е дълъг процес и затова не можем да кажем, че подобни решения слагат кръст на тези проекти завинаги. Винаги има възможност да се върнем към реализацията на този проект, ако има за това политическа воля и условията са взаимноизгодни", посочи говорителят на "Росатом".
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1184 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Един от вас

2013.03.11 | 21:50

3
Сега разбрахте ли кой създаде тази ситуация? 4 милиарда /Евро/ са си сериозно основание да се свали правителство, пък било то и чуждо!

2013.03.05 | 19:01

1
Не, разбрахме, че който по такъв начин се гаври с волята на народа - 60% гласували ЗА Белене - си отива скоропостижно!
052

2013.03.05 | 19:01

2
След 12 май ще се знае по-конкретно дали е възможно ако продължат българите да ходят за гъби вместо на избори , а малцинствата да вкарват мафиотите от последните 23 години и да ги обличат във власт за да ни грабят и репресират може и да станем нормална държава !

Добави коментар

Водещи новини