Международните кредитори предупредиха Гърция

  • 28 февруари 2013 09:44

  • 716
  • 0
Международните кредитори предупредиха Гърция
©

Представителите на ЕК, ЕЦБ и МВФ, които провеждат инспекция на финансовото състояние на Гърция, са констатирали големи слабости и нередности в реализирането на договорените реформи, съобщават гръцките вестници, цитирани от БТА.

Според изданията "тройката" се е натъкнала на сериозни проблеми в борбата с данъчните длъжници и при събирането на просрочените задължения към държавата, както и отсъствието на стимули за мобилизиране на човешкия потенциал. В. "Етнос" пише, че в свой доклад експертите са констатирали сериозни недостатъци в данъчната администрация и предлагат да се засилят санкциите срещу данъчните длъжници, в това число и да се упражнява наказателно преследване спрямо тях.

Администрацията продължава да работи фрагментарно и непродуктивно, реформите там изостават, предупреждава "тройката". Представителите на кредиторите са поискали Атина да ускори изпълнението на поетите ангажименти, отбелязва в. "Вима". Правителството трябва да премахне все още съществуващите бюрократични пречки, които блокират институционалната реформа, и да избърза с промените в данъчната администрация, се казва още в доклада на "тройката", цитиран от вестниците.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини