ЕНП: Бойко Борисов е велик държавник

  • 27 февруари 2013 15:36

  • 3953
  • 27
ЕНП: Бойко Борисов е велик държавник
©

С решението си да подаде оставка на целия кабинет премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г успя да "тушира" насилието и ескалиралото в последните седмици обществено недоволство в България. Това коментира заместник-председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер, който се срещна с представители на българските медии в Европейския парламент в Брюксел.

На срещата присъстваха и евродепутатите Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, Мария Панайотова, Андрей Ковачев. По думите на Вебер постъпката на премиера в оставка е знак за един велик държавник. "Борисов е показал, че не иска да бъде премиер на една държава, която е в ситуация на насилие и това е ясен знак към Европа", отбеляза той. Вебер призова гражданите на България "да дадат още една подкрепа на правителството в оставка и те да продължат, защото успяха да превърнат България в една по-модерна европейска държава".

"Масовите протести не са изключение само за България, но и се срещат и в много други държави в Европа", каза зам.-председателят на групата на Европейската народна партия в ЕП. "Не виждам да има пряка връзка между недоволството и протестите на българите и следващия доклад на Европейската комисия за развитието на България като членка на евросъюза", заяви той.

По думите му правителството на ГЕРБ може да получи отлична оценка за работата си. "Аз познавам премиера Борисов и като премиер, който намери много компромиси при обсъжданията на новата финансова рамка на европейско ниво", подчерта Вебер. Той посочи, че като представител на ЕНП в Европейския парламент е ангажиран да подкрепя партньорите в страните членки в Европа. "Всички обаче се възмущаваме от това, което левите обещават на хората, защото те обещават всичко - да намалят безработицата, да увеличат доходите, но резултатите са други", коментира Манфред Вебер. "Нека европейските граждани да не се подвеждаме към техните празни обещания, а да подкрепим политиката на ЕНП, които обещават само това, което могат да изпълнят", призова той.

По отношение на високите цени на електроенергия Вебер посочи, че кабинетът на ГЕРБ вече е предприел мерки, с които да се намалят цените на електроенергията. "На европейско ниво обаче се увеличават цените на електроенергията и именно това е причина за тревога", призна Вебер. Според него Европа трябва да намали зависимостта си от страни доставчици, които са извън от ЕС.

На въпрос на представител на белгийска медия дали Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е единствената силна фигура в България, Манфред Вебер отговори:"Определено Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е силна фигура в България, но не е единствен. Впечатлен съм и от работата на министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. ГЕРБ притежава и други сериозни и силни фигури в управлението на страната".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3953 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
който

2013.07.24 | 16:05

27
ще го ду...аш бате бойко. оди си на село, сади тикви и не пре4и на свестните хора да живеят, 4е...........!!!!!!!!!!!!!!!
KOKINOW

2013.02.28 | 23:15

26
ВЗЕМЕТЕ СИ ГО В ГЕРМАНИЯ И СИ ГО НАПРАВЕТЕ КАНЦЛЕР ТОГАВА..../ А ПОСЛЕ ШВАБИТЕ ЩЕ ИДВАТЕ НА ГУРБЕТ В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА СИ ИЗХРАНИТЕ СЕМЕЙСТВАТА....
ГД

2013.02.28 | 23:15

25
ама те вече са далеко, ама само ти не си разбрал.Или може и да си чул ама все пак, що да не се озлобиш и на хората които знаят и могат.
miaz

2013.02.28 | 20:31

24
Защо му се дpазните на Манфpедчо бе :) Човека си е каза -цитиpам -"че като представител на ЕНП в Европейския парламент е ангажиран да подкрепя партньорите в страните членки в Европа" Той кpотко зи заpаботва евpото вие се неpвите :)
minio uishiba

2013.02.28 | 15:48

23
stom kazvate naivelikia e,taz lamia miaza na bibos nosoroga ot kostenyrkite ninja a brat mu cvetan na bi bok.

2013.02.28 | 10:06

22
Започнахме,като свежа струя,която се превърна в яростна,приливна вълна,способна да измете калта,а ще завършиме,като зеленясало блато.Ганъо му дай да политиканства.Тъпи и елементарни ,подаващи се на манипулация.20 годишният резултат,го показва.Защо не натискахме,само за ток,парно,вода?Нямаше,къде да мърдат.После другото.
бай Ганьо

2013.02.28 | 09:00

19
В 1945 година издухахте ли го тъпи шваби? И пак ще го духате, алчността ще ви погуби.Като приемете Турция в ЕС след някоя друга година-от двете страни на Бранденбургската врата по една джамия ще ви построят. Лошото е че и ние покрай вас ( два пъти досега се е случвало ) ще го духаме. Най-голямата икономика на прогнилия ЕС (голям смях) си произвежда Мерцедесите в Турция, Беемветата в Русия ( Калининград ), а всичко останало в КНР. А ние тук на Балканите сме обслужващия персонал на германските баби и дядки. Селски хитреци са и европейците, ама за много повече пари и крадене става въпрос, ние сме прости, че им вярваме. Всички западняци подкрепят нашите политици, когато става въпрос я за приватизацийка, на електропроводче или електроцентралка. Или телекомче (примерно БТК-дадена за без пари от Кобургготски на Вива венчърс, понастоящем с най-добро покритие на територията на България). Или банка. За каква да е далаверка. Бай ви Ганя и той е вещ в тия работи.

2013.02.28 | 10:06

21
Не знам защо са ти дали минуси на коментара но ти правя евала за всичко което си написал.Просто не мога да разбера хората защо за толкова кухи и ограничени както и слепи и глухи.Не ни трябваше никакъв Европейски съюз за да ни казват как да живеем, какво да произвеждаме,по колко да произвеждаме.Да си затворим АЕЦ-вете и заводите и да просим за милостиня.То се вижда в кои държави на Европейски съюз е кризата и кои са робите в Европейски съюз.По добре да си възстановим пазарите с Русия и да се насочим и към пазарите на Китай,Япония и Бразилия от колкото да се правим на Европейци.

2013.02.28 | 09:00

20
Братленце сега въеми телефона ..и се обади на едни добри хора с бели престилки да ти дойдат на гости....отвори им и бъди кротък те ще те ъаведат на по добро за теб място.... Въшко тзпа малоумна...няма ли кой да ти каже ,че бушевизма си отиде отдавна

2013.02.28 | 03:11

18
хайде започна се издигането на престъпната мутра тиквар в култ

2013.02.28 | 03:11

17
Ненормалници. "Велик държавник"!!? Тиквата- велик владетел, пълководец и военачалник, живял 20-21 в. построил пътища, аквадукти, градини, но народът му междувременно взел да измира от глад и студ и той се покрил и вдигнал кръвно..
бойко борисов е гей

2013.02.28 | 03:11

16
Според мен е велик държавник, успя да измами хората да гласуват за него, да ги окраде, те се вдигнаха срещу него, финтира ги с оставката и сега е време за малко ПиаР, пак ще ги залъже, те ще гласуват пак за него, ще краде отново, ще построи още нещо да замаже положението и така докато народа не му писне, най-много след 1-2 мандата хората няма да издържат и в отчаянието си ще се хвърлят в прегръдките на БСП, ДПС и СДС. Те разбра се търпеливо ще си чакат лапачката, която им се полага по право. Ако този сценарий ви устройва гласувайте за ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, и други знайни и незнайни партии с доказани крадци, изменници и предатели в тях.
Варна

2013.02.28 | 03:11

15
Ало комунистите интересчии, кога изпълзяхте от дупките? Не можете да преглътнете елементарната истина и факта, че едн европеец не каза нещо добро за Станишко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини