Депутатите отхвърлиха предложението на Янев за референдум за Велико Народно събрание

  • 27 февруари 2013 09:36

  • 1516
  • 5
Депутатите отхвърлиха предложението на Янев за референдум за Велико Народно събрание
©

Парламентът започна работа, предаде репортер на novini.bg.

Депутатите отхвърлиха предложение на председателя на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, за разглеждане и приемане на проект за решение за произвеждане на национален референдум за свикване на Велико Народно събрание. „За” предложението гласуваха 21 народни представители, „против” – 44, „въздържал се” – 77. По думите на Янев необходимостта от провеждането на референдум и приемане на нова Конституция е повече от доказана.

„След всички събития, които се случиха в страната, е повече от ясно, че българските граждани не желаят да са част от тази система, която беше направена от комунистическата върхушка в началото на прехода. Не искат този порочен модел, който докара страната до тежка ситуация”, добави Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,. Според него единственият изход, за да се сложи край на прехода, е свикването на Велико народно събрание и приемането на нова конституция. „Няма никаква пречка Народното събрание да приеме проект за решение за произвеждане на национален референдум на 12 май – заедно с датата на предсрочните парламентарни избори”, каза още Янев.

Парламентът не прие и предложение на депутата от ПГ на Синята коалиция Михаил Михайлов за разглеждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1516 5

Коментари 5

Добави коментар

2013.03.01 | 05:32

5
"Кучетата си лаят,кервана си върви." - вече 23 години ! Стига вече ! Хората излязоха с ясни искания към НС :Да не се разпуска докато не се насрочат избори за ВНС и от там нова конституция,намаляване на депутатите,мажоритарни избори ! По какъв друг мирен начин да им го кажем ???!...Или трябва наистина да обръщаме другия край или да "хващаме гората"!
ВАЖИ И ЗА ТАЗИ НОВИНА

2013.03.01 | 05:31

4
БРАВО НА СИЛИСТРА!!! КОЙТО ИСКА ЖИВОТНИ ДА СИ ГИ ПРИБИРА......АКО НЕЩО ИЗМИСЛИТЕ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ - ГРЕШКА НЯМА ДА ИМАТЕ!!!!ЗАЩОТО САМИ НЕ ИСКАТ ДА СИ ХОДЯТ!!!!!!!!!!!!
1

2013.03.01 | 05:30

3
Нека да осведомя г-н "Експерта", че само с Нова Конституция могат да отпаднат парламентарните и какви ли не квоти в прокуратурата, "независимия" сега съд, които просто водят до това никой да не е независим и никой да не носи отговорност! Само с Нова Конституция хората ще могат по места да си ги избират същите тези прокурори и съдии, и така ще има справедливост и отговорност, защото хората по места си ги знаят кой кой е. И само с Нова Конституция може да се даде възможност за отзоваване на депутат, а също и за ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Всичко друго ще доведе до замитане на отговорност и запазване на статуквото. Питайте г-н "експерт" хората по площадите това ли искат.

2013.02.27 | 14:34

1
Защо бе малоумници?!
Експерт

2013.03.01 | 05:28

2
Защото стабилността е от изключителна важност за една стабилна държава със стабилно развитие и ъъъ... Е изключително трудно и най-важното - лошо - главният закон в една страна да се променя просто ей така заради прищявките на някой си. Тоест, ние просто не можем да се връщаме назад във времето! Важно е народа да гледа напред, и само напред към по-доброто бъдещете! Промяната на нашата конституция може само да ни върне назад, връщайки държавата обратно в стартова позиция. Тези как да ги нарека, глупости, и обвинения към Деморацията в България, които господин Янев говори, са просто смешни и недостойни за един представител на нашата политическа класа.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини