Журналистка: Финансовата ни стабилност е в риск

  • 27 февруари 2013 08:51

  • 1095
  • 1
Журналистка: Финансовата ни стабилност е в риск
© Булфото

"Финансовата стабилност на държавата е в риск. Обществото няма доверие на политиците, а те приемат промени в Закона за енергетиката. В тази бурна вода може да се прокарат положения в закона, които ще дадат повод за нови протести наесен”. Това заяви в ефира на БТВ  журналистът Нора Стоичкова по повод протестите срещу монополите.

„Миноритарният дял на ЧЕЗ във Варна беше изкупен от групировката ТИМ. Очевидно тази групировка има интереси в българската енергетика. ЧЕЗ, EVN и т.н. са мрежови монопол. Който и частник на дойде, ще злоупотребява”, заяви Стоичкова и поиска разследване на интересите срещу ТИМ.

„Защо 4 г. никой в парламента не направи нищо за това правилата да бъдат променени и част исканията на протестиращите да бъдат изпълними - например да мога да избера какъв ток да ползвам и кой да ми го доставя”, попита пък блогърът Асен Генов.

„Необяснимо е защо никой не коментира искането за квота на синдикатите в НС. Това е против всякакви принципи на демокрацията”, добави той.

Според главния редактор на в. „Труд” Светлана Джамджиева хората искат нови лица в политиката.” Протестът леко спихва, но стресна властта и то за хубаво”, категорична бе тя.

„ Върви се към укротяване на нещата”, съгласи се и Капка Георгиева. Според нея в предстоящите избори партиите на Иван Костов и Меглена Кунева ще се провалят, защото лидерите им са компрометирани личности.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1095 1

Коментари 1

Добави коментар
Че кога сме я имали.

2013.02.28 | 15:17

1
На няколко Мутренски монопола може да се отрази. Това е целта. Гражданите никога не са я имали. От години се спряга че сме най-бедната държава в Европа и това се смята за нормално. Нормално е след 40 годишен трудов стаж да ровиш по кофите за боклук. Нормално е при пълен работен ден да пазаруваш само в магазини Втора ръка. Нормално е да ходиш по разкривени тротоари с неравни шахти или изгнили постройки просто да се срутят убивайки нещастника поспрял отдолу. Искам Рон Пой да помисли за Евро Стандартите в този случай преди да се изказва за задълженията на страната ни към чез мез.

Добави коментар

Водещи новини