На Фандъкова й е труден въпросът за бездомните кучета

  • 18 юли 2011 13:52

  • 3016
  • 10
На Фандъкова й е труден въпросът за бездомните кучета
© Булфото

Кметът каза това по повод на случая с нахапания тази нощ мъж в София в района на Националната спортна академия.

В голяма готовност е и проектът за подобен център и в район „Кремиковци”, допълни кметът.

По думите й в момента тече обявената неотдавна процедура за избор на директор на „Екоравновесие”.

„Нали не си представяте, че с магическа пръчка който и да е директор може да прекъсне процеса, който тече в момента. Въпросът за овладяване на популацията на бездомните кучета е труден”, обясни Фандъкова.

От миналата година Столична община е удвоила екипите за залавяне на кучетата и са ангажирани всички кастрационни центрове, включително тези, които се управляват от неправителствени организации за кастриране на животните.

„Искам да подчертая мерките, които предприехме с наредбата, която беше приета за домашните кучета. Правим проверки за кастрацията им и стимулираме и този процес, така че поколенията да не се изхвърлят на улицата, защото това е основният източник на бездомни кучета в София”, посочи още кметът.

Последвайте канала на

3016 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.10.24 | 08:40

10
Да дойдат в Студентски град и да видят колко много кучета има и как нападат хората!
777

2011.07.19 | 09:10

1
Извинявай, не можах да разбера ? Кой кого напада в Студентския град ???!!!
mda

2013.10.24 | 08:40

9
Откакто Фандъкова е на власт и на мен ми е трудно с бездомните кучета, затова и на следващите избори ще подкрепя всеки друг кмет. Вече втора година има 2 глутници бездомни кучета само около моя блок, може би са около 30 общо, които лаят непрекъснато и не оставят хората да спят. Това е по-малкия проблем, с оглед на факта, че нападат хора и домашни любимци. Всички общински и неправителствени организации, с които се свързах по проблема ми казаха да си гледам работата. Екшънът се развива в квартал Иван Вазов, блокът е на бул. Витоша, така че не е въпрос на локация, просто не се вземат никакви мерки по този проблем години наред.

2013.10.24 | 08:39

7
Имахме проблем с бездомни кучета - тероризираха навред - особено майки с колички, а вечер бяха доста агресивни. Звъннах на 112 и на другия ден нямаше и помен от тях, та така вече година няма грижи с тях!
кое е трудното

2013.10.24 | 08:40

8
Е, кое му е трудното? Една ловна дружинка ще изтребе безплатно всичките кучета в София за няколко дни, а Фандъкова ще плати даже и по-малко пари за извозване на лешовете, отколко за отбоядисването на паметника на Съветската армия.
USA

2013.10.24 | 08:39

6
в америка си имат решение. за агресивните кучета смърт, а неагресивните помяри ги вкарват в център където ги гледат,обезпаразитяват и т.н. и после си намират собственици. ама нашите тъпи политици не им се дават пари за този казус
borsuk

2013.10.24 | 08:39

5
всеки път като рече някои да прибере помярите по улиците все намира някои да ги защитава.към този въпрос трябва да се подходи по серйозно,като например до се саберем и да затреляме няколко, да доиде телевизия,да се вдигне олелия, защото веднаг ще наискочат вампирки, да ни викат обийци, да се збйем и със тях, тогава може нещо да стане но и това не е сигорно,защото има повече организацйи за защита на помяри и цигани отколкото за нас.
333

2011.09.26 | 20:25

4
Ами разделяй и владей..... Да научим кучетата да папат роми и всичко ще си дойде по местата, ще живеем с доста по-малко престъпност и много повече щастливи и сити животинки ;-)
s

2011.07.19 | 09:11

3
нещастница - на тая всеки въпрос й е труден. зомби. олигофренка. марионетка. каква магическа пръчка бе говедо и предишния кмет и предишния шеф на екоравновесие са от твойта партия. оня урод найденов закво стана министър - щото много успешно реши проблема с кучетата ли? уроди сте сичките от герб заслужавате да висите на бесилка до смърт.
zlr.

2011.07.19 | 09:11

2
Кой точно проблем е решил Б.Б. след 10г в управлението - я на МВР, София, България! Няма да забравя колко се пъна да брои гаражните клетки, и обеща ако стане кмет да ги махне веднага! После кърпенето на улиците щеше да бъде качествено... После боклука като не е в ръцете на "Вълка" защо е поне двойно по-скъп и определено по-некачествен (гарантирам за кв.Х.Дим.)... и т.н., и т.н.

Добави коментар

Водещи новини