Джон Кери и Сергей Лавров обсъдиха войната в Сирия

  • 26 февруари 2013 21:48

  • 1148
  • 0
Джон Кери и Сергей Лавров обсъдиха войната в Сирия
©

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският му колега Сергей Лавров обсъдиха днес гражданската война в Сирия и други  въпроси по време на първата си среща в Берлин. Това съобщи говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд, цитирана от Асошиейтед прес.

Според Нюланд двамата са разговаряли час и 45 минути, като половината от това време са посветили на Сирия. Говорителката  окачестви дискусията като сериозна и задълбочена. Кери и Лавров обсъдили как да пристъпят към изпълнение на  така нареченото Женевско споразумение за Сирия, което предвижда сирийското правителство и бунтовниците да планират преходно  правителство за времето след напускането на властта от  президента Башар Асад.

Преди да започне срещата, пред берлинския хотел "Адлон" се събраха няколко десетки демонстранти с ирански знамена, които  скандираха лозунги на фарси. Полицията не се намеси, предаде ИТАР-ТАСС. В четвъртък Кери трябва да се срещне с ръководството на  сирийската опозиция в Рим в рамките на международна конференция, която ще обсъди нова хуманитарна помощ за страдащите сирийци.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини