Спипаха телефонен измамник в София

  • 26 февруари 2013 12:08

  • 889
  • 0
Спипаха телефонен измамник в София
© Булфото

19-годишен е задържан за посредничество в множество телефонни измами в Софийско, съобщиха от ОДМВР - София.

На 21 февруари жител на гр. Годеч, подал сигнал в полицията, че на 20 януари непознат мъж, представил се за лекар, му поискал по телефона 11 000 лв. за лечение на дъщеря му, която се разболяла от свински грип. Той повярвал на измамника и незабавно отишъл в банката и изтеглил 12 000 лв. Около обяд предал парите на изпратения пред дома му посредник. Усъмнил се, че е измамен на следващия ден и подал сигнал в полицията. От разпит на свидетели съседи на потърпевшия получили описание на извършителя, автомобила, с който се придвижвал и посоката му на движение.

С цел установяване на евентуалното му местонахождение, полицаите потърсили съдействие от колегите им от РУП Сливница и Костинброд. В същия период от време в РУП-Сливница са били подадени още два сигнала за подобни измами в с.Алдомировци и с.Извор. Същият ден около 11.30 ч. служители на РУП-Сливница задържали Н.Д. на 19 години от София, отговарящ на описанието на извършителя на измамата в момент на получаване на пари в с.Извор с лек автомобил “Фолксваген Голф” с рег. № СА 3444 КВ. При проведения разпит с Н.Д. е установено, че е извършил измамата в Годеч. В хода на разследването и полицаите разкрили участието му в още две телефонни измами. На 11 този месец от възрастна жена в с.Цръклевци взел 1700 лв., по-късно същия ден по подобна схема прибрал още 9000 лв. от жена в Годеч.

Криминалистите работят по изясняване на съпричастността на измамника към още два подобни случая в Етрополе, където на 16 февруари мъж е предал на непознато лице пред дома си 1500 лв. и 1600 долара за спешна операция на дъщеря си, а възрастна жена е била измамена с 1000 лв. малко-по късно същия ден по същата схема. Н.Д. е криминално проявен и осъждан. На 22 февруари Н.Д. е обвинен за престъпление по чл.209 от НК и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”. Съвместно със служители на ГДНП, продължава работата по установяване на други случаи на измами, извършени от лицето на територията на страната.

Последвайте канала на

889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини