Синдикати: АЕЦ "Козлодуй" може да фалира

  • 26 февруари 2013 07:29

  • 2694
  • 15
Синдикати: АЕЦ "Козлодуй" може да фалира
©

АЕЦ "Козлодуй" може да фалира заради погрешни опити държавата рязко да намали цената на тока за бита, пише в. "Преса".

Включването на цялата енергия от централата в по-евтините доставки за населението ще доведе до несъстоятелност, алармираха синдикатите.

В същото време паническата промяна във формулата за определяне на тарифите ще извади 12 000 миньори на уличен бунт. Причината е, че те захранват със суровина топлоцентралите, които правят по-скъпо електричество. При положение, че то не се продава на домакинствата, мините ще съкращават хора.

Чака ни режим на тока, ако се сложи меморандум върху сметките от последните три месеца, предупредиха още синдикатите.

Последвайте канала на

2694 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2013.02.27 | 07:29

15
АМИ НАЛИ ЦЕЛТА НА КОМУНЯГИТЕ Е ТОЧНО ТАЗИ - БЪЛГАРИЯ ДА ФАЛИРА. НАЛИ ЗАТОВА СА ТЕЗИ "НАРОДНИ" РАЗМИРИЦИ И ЦЕЛИЯ ЦИРК.
Началото на увеличението на тока беше през ...

2013.02.27 | 07:27

14
Началото на увеличението на тока беше през 90-те години - ОЩЕ ТОГАВА СЕ ГОВОРЕШЕ И ПИШЕШЕ, че тока на българите трябва да стане 17 евроцента. Има го в архивите на тогавашните вестници! Т.е. ИМАЛО Е ЗАМИСЪЛ ТОВА ДА СТАВА, И ТО СТАНА! Кой ще го плати - НАРОДА, кой ще може да си го позволи - богатите и върхушката!! Да припомня само, че заплатата на Каратиста в ЧЕЗ сложен там от буда да представлява държавата !!!! е само 35 000 лева. Близо 2 години е било това и този човек е взел ЗАПЛАТА над 8 000 000 лева! Питам как ще е караме при това положение? За едни да има, а за други да няма? АЕЦ беше златната кокошка на България над 30 години, вече е съсипана. Ако това е държавност? Но ние сме лош матрял, не се бунтуваме както гърците, дремем и спим. За това ще ни яхат и мачкат, ще ни пръскат с кемтрейлс със самолети, ще ни увеличават пенсионната възраст и НЯМА ДА Я ДОЧАКВАМЕ, след което нашите осигуровки ще потъват и няма пенсия. Народе, бедни ми народе! Не станеш ли масово да ги ометем тези продажници и да има в затвора тежко ти, народе!
p

2013.02.27 | 00:30

13
Инсинуации,кой иска да се намали изкупната цена на тока от АЕЦ-а.Иска се да се намалят посредниците такса пренос и ДДС-то за ел.енергията

2013.02.27 | 00:29

12
Защо все някой се опитва да ни прави на идиоти. Ние не искаме атомната централа да продава на по-ниска цена отколкото навън. Ние искаме да продава на нас на същата тази цена - как тогава ще фалира? Или ще фалира някой друг (разбирай комисионер, посредник ...). Нали е пазарна икономика след като топлоцентралите не могат да продават достатъчно евтин ток навън - продават го тук, където цената се определя от разходите, които правят, независимо колко големи са. Наскоро имаша предаване по въпроса на Диляна Гайтанджиева по ТВ 7. Много хубави неща каза - ТЕЦ 1 се строи и стопанисва от Ей и ес Мавриций - фирма в която 88% държи Ей и ес, а останалите 12% държи ... не се знае кой. Не е трудно да се досетите. В договорите е записано, че токът се изкупува задължително и в цената му се калкулират всички разходи. Цената на тока от ТЕЦ 1 беше около 120 лв, от ТЕЦ 2 (държавния) около 60, а от ТЕЦ 3 - около 87. Не ги запомних точно, но това беше порядъка. И аз искам, а и мога да направя един такъв тец с такъв договор. Ето затова има смисъл тези договори да са "търговска тайна".
ОСТАВКА за синдикалните лидери

2013.02.27 | 00:28

11
Синдикатите защитават правата на бизнеса и олигархията. Оставка за лидерите на синдикатите. Не ги е срам да лъжат. Централата не е на бизнеса само той да си купува евтин ток. Тя е на всички бг граждани. Въведете пазарен принцип при купуването на ел. енергия. Да имаме избор, а не да сме задължени да купуваме скъпа енергия от частните централи и зелената енергия. Стига толерантност за бизнеса. Шепата олигарси не са БГ.
работещ

2013.02.27 | 00:27

10
Педерасите от сайтчето ченгенайско, не става въпрос за"меморандум", неграмотни гадини, а "мораториум". Вие поставихте световен рекорд по неграмотност. А всички заплахи за режим на тока изхождат от изродите, образуващи българо-съветската енергийна мафия, които именно свалиха Борисов, защото искат да крадат милиарди от "строежа" на АЕЦ Белене, а той си прави сметки за АЕЦ Козлодуй, ОТКЪДЕТО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА КРАДЕНЕ СА МНОГО ПО-МАЛКИ. ЗА БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ДОБРЕ, ЗАЩОТО, ОСВЕН ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКИТЕ КРАЖБИ И ПЛАЩАНИЯ ОТ ДЖОБА НИ, НЯМА ДА ИМА ВТОРА ОПСАНА ЯДРЕНА ПЛОЩАДКА.
искам ток

2013.02.27 | 00:26

9
драги смотаняци управляващи и синдикалисти! нашите родители са платили Козлодуй а ние искаме да платим Белене за да имаме евтин ток. първо я плащате с нашите пари, после искате да избиете инвестицията пак с нашите пари. нещо не ми се вижда наред ситуацията!!!!
Саздов

2013.02.27 | 00:26

8
Режим на тока и ще гори централата този път

2013.02.27 | 00:25

7
А синдикатите не бяха ли също на улицата да искат евтин ток? Не искаха ли и те оставка на правителството..? ами ето - имат си всичко - Доганчо, Станишко (да не збравим Руменчо, че без него кой ще ни показва как се пикае правилно по площадите) Май всички са забравили каква дискотека беше преди 10 ноември с тока. Евтин ама го няма...

2013.02.27 | 00:24

6
Брей, при лошият социализъм не е фалирал АЕЦ-ът, а сега ще фалира. Ами да фалират ТЕЦ-овете и производителите на зелена енергия! Те защо не фалират?

Добави коментар

Водещи новини