Цачева: Има не само политическа криза, но и криза на държавността

  • 23 февруари 2013 12:31

  • 4243
  • 15
Цачева: Има не само политическа криза, но и криза на държавността
©

Ние имаме не само политическа криза, но и криза на държавността. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева пред  Дарик. По думите й е много рано да бъдат направени изводите. Народното събрание продължава да работи, макар че дните му са преброени. „Не намерихме баланса в управлението", допълни Цачева.

„Питала съм вече бившия министър на финансите защо трябваше да бъдем по-големи отличници и отговор не съм получила", каза председателят на НС. Въпросът, на който отговор няма, е защо дефицитът е трябвало да бъде 0,5% в края на 2012 г.

Цачева бе категорична, че управлението на ГЕРБ трябва да се оценява и в контекста на цялата европейска ситуация. „Единствената възможна политика, различна от тази на ГЕРБ, е увеличаване на дефицита", смята председателят на Народното събрание.

„Ние се стремяхме да постигнем максимално съгласие относно актовете, които сме длъжни да оставим на служебното правителство, за да може то да работи без парламент", каза още Цачева. По думите й приоритетите са начертани от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на консултациите с всички парламентарни групи.

Още в понеделник ще бъде внесено предложението за промени в Закона за енергетиката, които да позволят намаляване на цената на тока. Вторият акт, който трябва да бъде приет до разпускането на парламента, е свързан с енергийната ефективност. Той ще бъде разгледан във вторник на извънредно заседание.

Парламентът ще наложи мораториум, свързан със застрояването на Черноморието и казуса с дюните.

В програмата на парламента е ратификация на споразумение с Швейцария за избягването на двойното данъчно облагане. Спогодба за ратифициране, свързана с франкофонията, също ще бъде в дневния ред на парламента.

„Длъжни сме да се произнесем по двата проекта за решение, относно последиците от референдума", заяви Цачева. По закон Народното събрание е длъжно да се произнесе по въпроса три месеца от референдума. „Към момента не се откроява позиция от ДПС, а единствената позиция „против" този парламент да се произнесе по референдума е на Коалиция за България", каза още тя: „Ние ще се съобразим с резултатите от референдума, на който гражданите казаха „не" на нова ядрена централа".

Цецка Цачева бе категорична, че „някой настройва лекарите за протести" заради проблемите със Здравната каса. „Никога преди ГЕРБ не са предвиждани толкова пари за здравеопазване", категорична бе тя.

Цачева допълни, че няма да има време да се преразгледа и пенсионирането на военните.

„Власт се дава от народа и когато народът иска да си я върне обратно, достойното и решителното поведение е това на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Какво означава в една държава да се събудим всички ние с космически сметки да електричество?", попита риторично Цачева. Тя бе категорична, че недоволството, което е извадило народа на улицата, е именно срещу монополите.

Председателят на НС заяви, че партия ГЕРБ не е проявила зрялост в отношението си към предишните управляващи. По думите й представители на предишните управляващи са се изживявали „като ментори и последна инстанция" в Народното събрание.

Последвайте канала на

4243 15

Коментари 15

Добави коментар
До кога ще те гледаме още

2013.02.25 | 07:21

15
Цачева ти си в криза и менопауза, вземи изчезни от политиката че хората от улицата не можем да те гледаме ......
БЪЛГАРИН

2013.02.25 | 07:21

14
АЙДЕ МАРШ ГРОЗОТИЛО ! СТРЯСКАШ ДЕЦАТА КОГАТО СПЯТ !

2013.02.25 | 07:20

13
ГЕРБ НЯМАШЕ СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЗА КОЕТО Е ВИНОВЕН ДЯНКОВ И ПУТЮ МЛАДЕНОВ С МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ НА БОЙКО НЕ БЯХА ВДИГНАТИ МИЗЕРНИТЕ ПЕНСИЙКИ И ЗАПЛАТИ Е ЗА ТОВА СИ ОТИДЕ ГЕРБ

2013.02.24 | 22:40

10
Тая грозна бабиерка от къде я изкопаха Герберастите?Я бързо на бунището да си ходят всички ГерБудалисти!!!!

2013.02.24 | 22:40

12
На бунището с бодра стъпка заминават комунистите!

2013.02.24 | 22:40

11
Айде стига сте говорили глупости бе. Имало криза на държавността. Ами стегнете я държавността, окошарете престъпниците, лумпеняците, комуняците и радикалните елементи и няма да има проблем.
BULGARIA=HELL

2013.02.24 | 22:40

9
УЖАААААААААААСССССт

2013.02.24 | 22:40

8
„Ние ще се съобразим с резултатите от референдума, на който гражданите казаха „не" на нова ядрена централа". ?????????????? Напротив гражданите казаха обратното 60/40 за-против?? Тая бабишкера ни мисли за златни рибки, че помним 2 дена.
kartofa

2013.02.24 | 22:40

7
Виж какво направиха белите държави с ядрената енергитика и тогава говори. Като искаш бомба си я сложи под г... и чао!

2013.02.24 | 22:40

6
Другарката стругарка свикна на хубавите джипове Тойота и охрана.Взе се за политик вече даже!Чакай да видите вие Гербераски комуняги,как ще идете заедно с БСПарските комуняги и производните ви партийки на бунището.Всичките сте за затвора!

2013.02.24 | 22:40

5
Най-голямата криза е в главите ни. Почти всеки ден ми се случва да ме измами не само политик, монополист и олигарх, но и обикновен българин. Не се прави благоденстващо общество от дребни мошеници, тарикати, атеисти, псевдонаучни лумпени-безбожници. Сегашните българи нямат нищо общо с предците си. "На такъв народ такива управници приляга" пише в св. писание.
VVV

2013.02.24 | 22:39

4
Политическата криза я създадоха БСП и ДПС с долните си инсинуации. КРИЗАТА БЕ ЕДИНСТВЕНО ИКОНОМИЧЕСКА.И ако Дянков като добър икономист не беше разпределял само парите,а се бе опитал като да ги удвои пак като добър икономист сега ГЕРБ нямаше да са МИНАЛО.Ако бяха защитили българското производство и българските фирми,всички пари които ежедневно напускат страната ,щяха да си останат тук . Не може един животновъд да не може да си продаде продукцията,защото някой внесъл от Бразилия например агнешко на никаква цена.Този наш животновъд да отиде например в Гърция да продава ,но от там му казват Чакай първо нашата продукция после ако имаме нужда продавай....Е Това трябваше да направи правителството.Да защити на народа си труда ,да спре тези финансови потоци изливащи се от страната ни към бедна ЕВРОПА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини