Белгийски националисти: България и Румъния да стоят вън от Шенген

  • 22 февруари 2013 17:58

  • 2288
  • 5
Белгийски националисти: България и Румъния да стоят вън от Шенген
©

Белгийската крайна националистическа партия "Влаамс беланг" (Фламандски интерес) призова за намаляването на броя на българските и румънските имигранти, както и България и Румъния да не бъдат допускани в Шенген. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на партията, изпратено до БТА.

В изявлението са цитирани данни, предоставени от Герт Буржоа, регионалния министър по въпросите на приобщаването (от партията на умерените националисти Нов фламандски алианс), според които през миналата година във Фландрия са били регистрирани около 9400 постоянно пребиваващи поляци, румънци и българи. Според "Влаамс беланг", този брой е далеч по-малък от действителния.

За повечето от имигрантите от Източна Европа възможностите на пазара на труда във Фландрия са изчерпани, особено защото те не говорят фламандски или холандски език. Въпросът с притока на имигрантите от Източна Европа трябва да бъде поставен на обсъждане. Срамно е, че толкова много българи и румънци идват тук, докато България и Румъния дори не са в Шенген, се твърди в изявлението, според което пространството за свободно движение е провал на контрола по вътрешните граници, а държавите в ЕС трябва отново да получат правото на граничен контрол.

Крайните националисти изразява подкрепа за позицията на Холандия, която официално продължава да се противопоставя на присъединяването на Румъния и България към Шенген. Според тях двете държави не са част от пространството заради високата степен на корупция и заради проблема с организираната престъпност. "Влаамс беланг" призовава белгийското правителство да подкрепи позицията на Холандия на предстоящия на 7 март Съвет на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, когато се очаква въпросът с разширяването на Шенген отново да бъде разгледан. Изявлението е подписано от евродепутата Филип Клейс.

Според партията по границата между България и Турция (определена като най-голямата транзитна страна за нелегалната имиграция към ЕС) има пробиви. Националистите допълват, че България и Румъния стават износители на роми към други държави от Общността.

Последвайте канала на

2288 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
SS

2013.02.26 | 00:04

5
Разрешаваме ви да ги трепете.Никой няма да ги търси!
mm

2013.02.24 | 09:02

4
hahahaa,nie se 4udum kak da se otarvem ot tqh....dakajat receptata na na6te upravlqva6ti kak da se otarvem ot tqh!

2013.02.24 | 08:59

3
И ВИЕ НЕ НИ ТРЯБВАТЕ БЕЛГИЙСКИ ХОМОСЕКСУАЛИСТИ

2013.02.24 | 08:59

2
Че ние за това сме влезли в тоя скапан ЕС бе! Да не мислите че ви се връзваме, че ни давате пари - които вие двойно пак от нас ги взимате...вижте сега - ясно че сме много апетитни страни за вас - евтина инвестиция, нископлатена работна ръка, чисто новичък пазар, тъпо население, народограбващи закони, корупция и мегдан за големо преяждане. Обаче като се правите на охранени песове и сте тръгнали да е*бете дръгливите кучки от махалата, няма как да не хванете и от бълхите и от глистите, сори.

2013.02.23 | 22:30

1
Ами използвайте ги за извращения.Вие там не сте много наред с главите.

Добави коментар

Водещи новини