РЗС пак ще има парламентарна група, вярва Янев

  • 22 февруари 2013 13:30

  • 3171
  • 33
РЗС пак ще има парламентарна група, вярва Янев
©

Огромна част от българския народ не одобрява сегашния политически модел и тази партийна система. Това каза на пресконференция председателят на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, предаде репортер на novini.bg.

РЗС счита, че огромна част от българите искат рестарт на старата система и нов модел на управление – нов модел в изпълнителната, законодателната, съдебната власт и в местното самоуправление, посочи Янев. Във всички власти субординацията, задълженията, отговорностите и приоритетите са сбъркани и това блокира държавността. Създаден е пълен блокаж на целия интегритет на държавността. Такъв блокаж не е имало никога за целия т.нар преход.

Партията на Янев иска да изгради нов политически модел. За РЗС това е началото на края на посттоталитарната държава. "Тези протести показаха, че преходът е окончателно провален и трябва да му се сложи край. РЗС е единствената политическа сила в България, която още преди седем години издигна в свой основополагащ принцип и в голяма неотменима кауза искането България да има нов модел, нова конституция, което може да се случи чрез свикване на Велико народно събрание. Успяхме да бъдем модератори и над 80% от обществото е солидарно с тезата на РЗС за нова конституция и за свикване на Велико народно събрание”, посочи Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,. По думите му единственият спасителен път е да се съгради трета българска държава.

В края на 2010 година РЗС е внесла подписка в парламента за свикване на Велико народно събрание. Подписката е минала през правна комисия. На база на тази подписка от партията искат в деня на изборите предлага национален референдум с въпрос: "Дали да бъде свикано велико народно събрание?". Според Янев това е единственият спасителен план да бъде изградена нова българска държава.

Според Янев депутатите на РЗС и ГЕРБ в новия парламент ще са 125 точно. РЗС има събраните необходими подписи, за да възстанови своята парламентарна група. Предвид създалата се ситуация, не считаме, че това е от някакво решаващо значение. Янев обеща да се бори да не се върне управлението на Станишев, Доган и Пръмова.

Ние сме единствената политическа партия, която разполага с изключително точни социологически данни. РЗС се движи между 5,8 и 6,4 процента. Аз съм убеден, че ще вземем повече депутати от Кунева, която е свила електоралния си ръст до 3,2% от имащите право на глас, от тези, които биха отишли да гласуват”, добави Янев.

"РЗС и Марешки ще се явят заедно на изборите. От понеделник започваме кампания, която ще бъде под надслов „Влез в политиката – промени България”. Листите ще са над 60% граждански”, каза още Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

"Оставката на Бойко Борисов я взе енергийната мафия", каза Янев и добави, че е единственият, който се бори срещу тази мафия. Той обеще да има скоро хоро в затвора.

Последвайте канала на

3171 33

Коментари 33

Добави коментар

2013.02.23 | 10:49

33
За жалост е абсолютно прав,че ще има парламентарна група.Ще изкупат толкова гласове,че и за повече от 5-6 % може да им стигне.Организацията им е напълно готова вече поне 4-5 месеца,само да дойдат избори.Янето просто ни известява кво ще се случи.Както никой не ги брои за живи така ще ги гледаме още доста време.А Бойко много ни плаши с Тройната коалиция,ама да си каже и за коалицията ГЕРБ-РЗС,която и ДОСЕГА ни УПРАВЛЯВА.ГЕРБ 117 депутати,абс мнозинство 121 депутати.Бойко нямаше цялата власт.Ползваше се с подкрепата на 'независимите' депутати,бившата парлемантарна група на РЗС,която се разпадна още 2010.Така че Бойко и досега беше част от коалиция,ама не го огласяват.А РЗС е ясно,че са най-големитие проститутки,финансирани от Алексей Петров,много близък ПРИЯТЕЛ на БОЙКО,нищо че се прават на врагове.НАРОДЕ ПАЗИ СЕ ОТ КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ-РЗС

2013.02.23 | 10:46

32
ЯНЕ ЯНЕВ = ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУТКА
SS

2013.02.22 | 23:29

31
Парламентарната им група ще бъде от ... 0 членове!Яне и Марешки - от боклук,по-боклук!
svejarov

2013.02.22 | 23:28

30
РЗС и ГЕРБ просто не заслужават да бъдат в парламента ,а в затвора

2013.02.22 | 23:28

29
ТОЯ ПЕДЕРАСТ Е НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНИЯ ОТ ВСИЧКИ ДОРИ ОТ ЧАЛМИТЕ ДПС БЛИЗАЧ ГЕЙ ДОЛЕН
БОКЛУК МАХНИ СЕ ВЕЧЕ

2013.02.22 | 23:28

28
Ей мазна маймуно да се махаш от политиката, че ни ПИСНА ОТ ТЕБ РАЗБЕРИ НАЙ - СЕТНЕ.
Ние хората какво държим! май дедовия

2013.02.22 | 23:28

27
Яне Янев взима пари от Бойко (ГЕРБ) И Марешки; Волен Сидеров взима пари от Доган (ДПС) Бойко взима пари от САЩ и Русия и БГ мафията Доган си има обръчите от фирми БСП държат куфарчетата от миналото и олигарсите Костов разпродаде държавата и има още да харчи

2013.02.22 | 21:23

26
ВНИМАНИЕ ХОРА!!!НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА АГИТАЦИЯ.НЕКА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ИЗЛИЗАМЕ НА УЛИЦАТА ДОКАТО ЧУЯТ ИСКАНИЯТА НИ.А ТЕ СА: В ОСТАВАЩОТО ВРЕМЕ НА ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ СЪБИРАМЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДОКАТО НЕ ГЛАСУВАТ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.НЕКА ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА И ДЕПУТАТИТЕ БЪДАТ ИЗБИРАНИ МАЖОРИТАРНО ЗА ДА ПРЕМАХНЕМ СЕГАШНИТЕ ПАРТИИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.АКО СЕ ПОДДАДЕМ КАКТО ВЕЧЕ СЕ ЧУВАТ ПРИЗИВИ НАРОДА ДА ОБЯВИ ЛИДЕРИ И ДА НАПРАВИ ПАРТИИ С КОИТО ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ НИ ИЗМАМЯТ КАТО ПОДМЕНЯТ ВОТА НИ.ЗАТОВА САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И СМЯНА НА СИСТЕМАТА ТОВА НИ Е НУЖНО ЗА ДА ЗАПОЧНЕ И ПОПРАВКА НА КОНСТИТУЦИЯТА И СМЯНА НА УДОБНИТЕ ЗАКОНИ С КОИТО ВЛАСТТА ОСТАВА БЕЗНАКАЗАНА.НЕКА ВСИЧКИ ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ДА ЗАПОЧНАТ ПОДПИСКА ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ДА БЪДЕ ВРЪЧЕНА ПО ОТДЕЛНО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ПАРЛАМЕНТА В ПРИСЪСТВИЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ДА НЕ СЕ ПОТУЛЯТ НЕЩАТА.

2013.02.22 | 18:20

14
ТОВА Е ВЯРНО.АКО НАРОДА ИЗЛЪЧИ ПАРТИИ ТЕ ЩЕ СА МНОГО НА БРОЙ И НЯМА ДА МОГАТ ДА ПРЕМИНАТ ЛЕТВАТА И ТАКА САМО ЩЕ ПОМОГНЕМ ПАК НА ВЛАСТ ДА ОСТАНАТ СЪЩИТЕ ПАРТИИ.ЗАТОВА НЕКА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА И СЕ ГЛАСУВА ЗА ВСЕКИ ДЕПУТАТ ПО ОТДЕЛНО.НИЕ СИ ПОЗНАВАМЕ БОКЛУЦИТЕ ЗА КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА.

2013.02.22 | 18:20

13
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ИЗЛИЗАТЕ НА УЛИЦАТА ДРУГАРИ, ОБАЧЕ ИМА ВЕРОЯТНОСТ ТАМ ДА СИ ОСТАНЕТЕ. ЗАЩОТО НА БЪЛГАРИТЕ ИМ ПИСНА ОТ ЧЕРВЕНИ КОНСПИРАТОРИ.

2013.02.22 | 21:22

25
1. Разпускане на Парламента - Незабавно. 2. Свикване на Велико Народно Събрание. 3. Намаляване на броя на Депутатите до 60. 4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./ 5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години. 6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента. 7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили. Оттук нататък, Вие трябва да кажете дали одобрявате този списък, да го разпространите и допълните. Вие, решавате този път, дали ще направим България различна и по-добра!
o

2013.02.22 | 19:57

24
И къде във вселената си чул да има такава държава?!Кой нормален човек ще иска да стане депутат эа средна раб. эаплата?/клошарите обаче няма да откажат/Мислиш ли че милионерите няма да се сбият кой да купи подобен 60членен парламент и эа начало да предложи на всеки депутат примерно по 400-500хил. аванс?Ей така-эа добър ден.Не ме раэбирай грешно-мислил си го-написал си го...просто такива са ти въэможностите и мирогледа.
Наполеончо

2013.02.22 | 18:58

23
С нещо наподобява Мистър Бийн, но не е толкова смешен. Все пак весели ни

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини