18 сирийци загинаха при удар по болница (обновена)

  • 21 февруари 2013 15:34

  • 1127
  • 0
18 сирийци загинаха при удар по болница (обновена)
©

Най-малко 18 убити при въздушен удар по бунтовническа полева болница в Южна Сирия, предаде АП.

Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) съобщи, че са загинали осем бунтовници, трима лекари и седем цивилни, сред които жена и младо момиче. Въздушният удар бил нанесен в южния сирийски град Дераа, където преди две години избухна бунтът срещу режима на президента Башар Асад. Над 53 души бяха убити по-рано днес при самоубийствен атентат с кола бомба близо до централата на управляващата партия Баас в столицата Дамаск, предаде АФП, като се позова на СЦНЧП. При нападението е леко ранен генералният секретар на Демократичния фронт за освобождение на Палестина Наиф Хауатме. 78-годишният Хауатме е в добро състояние.

Сирийската опозиция осъди нападението, "който и да е неговият извършител", предаде Франс прес, като се позова на нейно комюнике.
Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили, която обсъжда днес в Кайро предложението на своя лидер Ахмад Муаз ал Хатиб за преки преговори с представители на режима, не обвини властите за атаката. Сирийската опозиция по принцип приписва на режима нападенията срещу нея в страната, отбелязва АФП.

Ислямисти, които се сражават на страната на бунтовниците, са поемали отговорността за самоубийствените атентати в Сирия. Два минометни снаряда поразиха днес сградата на генералния щаб на сирийските въоръжени сили в самия център на Дамаск, съобщи СЦНЧП, цитиран от Франс прес. Нападението бе извършено близо три часа след атентата с кола бомба до централата на Баас. Няма пострадали. В момента на нападението в сирийския генерален щаб нямало хора, тъй като сградата е в ремонт.

Последвайте канала на

БТА
1127 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини