Тази нощ музеите остават отворени

  • 14 май 2011 21:33

  • 790
  • 0
Тази нощ музеите остават отворени
©

Нощта на музеите ще бъде отбелязана в цялата страна досега над 60 музеи и галерии са заявили участие в инициативата, съобщиха от Министерство на културата.

За сравнение през миналата 2010 г. броят на институтите, отворили врати, бе около 40. Галерия „Средец” на Министерството на културата също ще се включи в инициативата с изложба на Свилен Блажев и ще работи с удължено работно време - до 21:30 часа на 14 май – събота.

В Нощта на музеите всяка година отварят врати музеи от над 47 държави. Инициативата идва от Франция и е под патронажа на генералния секретар на Съвета на Европа и ЮНЕСКО. Към нея традиционно се присъединяват и много от българските музеи и галерии, които работят с удължено работно време за посетителите си. Пълната програма за Нощта на музеите – 2011 ще бъде обявена от Френския културен институт в София.

Програмата на Нощта на музеите за 2011 г. може да бъде намерена на сайта на Министерството на културата.

Нощта на музеите тази година се провежда в навечерието на 18 май, когато пък се отбелязва Международният ден на музейното дело. Той се чества от 1978 г., по решение на Международния съвет на музеите.

Последвайте канала на

790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини