БСП: Президентът да докаже, че се е еманципирал от ГЕРБ

  • 21 февруари 2013 08:23

  • 1530
  • 3
БСП: Президентът да докаже, че се е еманципирал от ГЕРБ
©

Единственият начин да се участва в политиката е политическото представителство. Това каза пред БТВ Петър Курумбашев. Той е един от организаторите на масовия студентски митинг на 14 февруари 1989 г., когато беше поискана отмяна на чл. 1 от Живковата Конституция, отреждаща ръководна роля на БКП. Тогава ние отворихме вратата за едни други хора, каза Курумбашев.

Сега протестиращите трябва да разберат, че именно политическото представителство е пътя към властта, каза депутатът. Той каза, че не е виждал полиция и военни машини да попречи на протестиращи да отидат до паметника на Васил Левски. След това се проля и кръв на Орлов мост, заяви Курумбашев.

Да протестираш срещу член първи и сега да си част от комунистическата партия, че и да ми говорите за принципи е нелепо, репликира Доброслав Димитров от ГЕРБ. Предали сте тези хора, а сега сте заедно със социалистите, избухна депутатът. Кръвта се проля на Орлов мост от платени провокатори, на които може би вие сте платили, предположи Димитров.

Според него исканията за свикване на ВНС са кухи фрази, тъй като заседанието на икономическата комисия в НС се е провалило заради липсата на депутати от БСП, ДПС и Атака. Там трябваше да гласуваме закон, без който България ще бъде глобена от ЕС. Дори за това те не искат да участват, а какво остава за Велико народно събрание, попита Димитров.

Най-важният човек оттук нататък е президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, каза Екатерина Михайлова от ДСБ. Арбитражната функция, която има държавният глава може да инициира разговора за промяна в Конституцията. Инициативата по Конституция е на ½ от депутатите или президента. Проектът обаче се разглежда не по-рано от 2 м. и 5 м след внасянето, уточни Михайлова.

Единственият начин е да се изпълни формулата на Симеон Сакскобургготски, който използва коалиция между две неизвестни партии и да ги изпълни с техни хора, препоръча зам.-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов.

Президентът няма право на грешка и затова хората трябва да протестират пред Дондуков, за да не му позволят да състави некадърно служебно правителство, каза Деница Гаджева. Според Петър Курумбашев назначаването на служебното правителство е първият държавнически тест за Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и от това зависи дали той ще покаже, че се е еманципирал от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1530 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.21 | 19:54

3
ей, лудиякрадлив комунист , ти откъде знаеш предварително бе? нали искахте оставка, на ти оставка. Президентът е само със скопени функции,л а и тоя още н е е в час. Въобще не трябваше Бойко да подава оставка, затвърдиха монополите, сега няма кой да отнеме на ЧЕЗ лиценза, тока няма да поевтинее, монополистите си платиха на такива като вас да гътнете Бойко, като облееете Орлов мост с кръв, боклуци мръсни комунистически

2013.02.21 | 19:54

2
пита хонзи ден и пак ще питам - какво стана с делото против същия този Курумбашев, който бе изловен, че се занимава с правене на порно и има незаконна порно телевизия?
Ива

2013.02.21 | 19:53

1
Ще му е много трудно да се докаже!

Добави коментар

Водещи новини