В Египет връщат на работа полицаите с бради

  • 20 февруари 2013 17:49

  • 773
  • 0
В Египет връщат на работа полицаите с бради
© Снимка © Getty Images/Guliver

Египетските полицаи, които са били уволнени или изпратени в запас, защото са носели бради, вече могат да се върнат на работа в правоохранителните органи, съобщи Ройтерс, като се позова на обявено днес постановление на египетския Висш административен съд.

Египетското министерство на вътрешните работи обяви миналата година "война на служителите на реда с буйна растителност по лицето". Ръководството на вътрешното министерство реши, че нарушението на установените правила за носене на бради е нарушение на устава.

След това решение последваха масови уволнения, а министерството се закани, че подобни тенденции сред длъжностните лица в органите на реда ще се пресичат най-строго, като може да се стигне и до предаването на нарушителите на дисциплинарните комисии във вътрешното министерство.

В социалната мрежа Фейсбук дори се появи профил на "брадатия полицай", създаден от няколко египетски офицери от полицията, които отстоявали своето право на "неуставен външен вид", предаде БТА. Според тях "много египтяни биха искали да видят полицаи с бради, както подобава на хората, следващи примера на пророка Мохамед".

Последвайте канала на

773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини