Прокуратурата извършва две проверки по сигнали на Яне Янев относно енергийната мафия

  • 20 февруари 2013 16:40

  • 902
  • 0
Прокуратурата извършва две проверки по сигнали на Яне Янев относно енергийната мафия
©

Прокуратурата извършва две проверки по повод сигнал, внесен от Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, и свързан с енергийната мафия.

На 11 февруари 2013 г. до Главния прокурор беше внесен сигнал от председателя на парламентарна анкетна комисия за проучване на случаи, при които има факти, данни и документално аргументирани публични разследвания, включително и на прекратени дела и преписки за корупция по високите етажи на властта, довели до лично облагодетелстване на определени лица, ощетяване и значителни вредни последици за държавата.

Сигналът съдържа твърдения за незаконосъобразни действия на прокурори при разследването и прекратяването на досъдебно производство, водено срещу длъжностни лица от „НЕК“ ЕАД, както и твърдения за допуснати нарушения при разпределението на прокурорските преписки.

След внасянето на сигнала са разпоредени и се извършват: служебна проверка относно законосъобразността на прокурорските актове и дисциплинарна проверка, свързана със спазване на принципа на случаен избор на наблюдаващ прокурор.

Изнесените днес твърдения във в. „Телеграф“ и в. “Монитор“ за незаконосъобразни действия на заместника на главния прокурор – г-жа Галина Тонева, се проверяват в хода на дисциплинарната проверка.

Прокуратурата ще уведоми своевременно за резултатите от двете проверки, се посочва в становище на институцията.

Последвайте канала на

902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини