Протестиращите в Добрич не се отказват от исканията си

  • 20 февруари 2013 15:24

  • 618
  • 0
Протестиращите в Добрич не се отказват от исканията си
©

Протестиращите в Добрич не се отказват от исканията си и независимо от оставката на правителството отново ще се съберат на шествие на 24 февруари, съобщи от името на координационния център на протестите в областния град Пепа Рашева.

По думите й целта на протестиращите никога не е била да свалят кабинета, а да спрат ограбването на държавата чрез реформа на управленската система. Това може да стане чрез въвеждане на граждански контрол на всяко равнище, каза Рашева. Неформалният лидер на протестите в Добрич добави, че настояват за въвеждане на механизъм, чрез който не само депутатите, но и хората на изборни длъжности в местното самоуправление да могат да бъдат отзовавани.

Координационният център започва подписка сред гражданите, които не могат да се включат в протестните шествия, каза Рашева. По думите й подкрепата се търси за декларация до президента, премиера, председателя на Народното събрание, омбудсмана и други институции, с която се иска национализация на стратегически отрасли и изработване на национална програма за възраждане на страната.

Последвайте канала на

БТА
618 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини