Мездра с нови мерки срещу длъжниците

  • 20 февруари 2013 14:55

  • 1277
  • 0
Мездра с нови мерки срещу длъжниците
©

Община Мездра прилага крайни мерки срещу домакинствата, които не са си платили таксата смет и местните данъци. Кофите за боклук на нередовните платци в града и селата се прибират принудително и се връщат само след уреждане на задълженията към общинската хазна, разказва БНТ.

Преди дни през селото минава камион на общинската фирма "Чистота", но вместо да натовари боклука, прибира кофите за смет на 26 семейства, които от години не са плащали данъци. Съдовете за смет са заключени в мазето на кметството, но само трима длъжници дошли да си платят.

"Значи сумите варират от 50 лева до 650, което показва, че някои хора не са плащали от шест или осем години. Данъкът им максимум е 60 лева на къща на година", коментира кметът на село Зверино Цанко Цанов.

Кметът разказа, че до крайната мярка се стигнало след цяла година покани за доброволно погасяване на задълженията.

"Беше изкаран списък на неплатилите в селото на мястото за обяви и видях даже имената на хора на ръководни длъжности", сподели Първолетка Петрова, служител в пощата.

"За три месеца сме ходили от къща на къща и поне по шест пъти всеки от тези длъжници е приканен да дойде и да си плати данъка", поясни още Цанов.

Жителите на селото са раздвоени в оценката си за тази крайна мярка.

От общината казаха, че несъбраните данъци към местния бюджет надхвърлят 200 000 лв. и принудителното събиране на кофите за смет ще продължи.

Последвайте канала на

1277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини