Искат оставката на кмета на Варна

  • 20 февруари 2013 13:49

  • 1266
  • 2
Искат оставката на кмета на Варна
© Булфото

Искане за оставката на кмета Кирил Йорданов депозираха в общината част от протестиращите във Варна. Подписа си под документа са поставили собственикът на дакела, присъстващ на всяко шествие, и група граждани, които настояваха протестът да не бъде политизиран, съобщава "ВарнаУтре".

Първото от исканията им е за оставка на кмета и на областния управител. Те настояват и да се направи пълна финансова ревизия на общината и общинските фирми. Протестиращите искат и да се ревизират обществените поръчки и договорите, както и работата им през мандатите. Сред исканията им са също финансови инспектори да влязат във "всички фирми с общинско участие”.

Следващите точки от общо 11 искания са ревизия във всички фирми, печелили големи общински поръчки, проверка на областните управници и доходите им за последните 5 години, както и тези на кмета и общинските съветници. Протестиращите настояват още да бъдат решен въпросът с липсата на места в детските градини, да се потърси отговорност на хората, подписали разрешителни за строеж в Морската градина и собствеността й. "Искаме прозрачност, честност и оставки на кметове и общински съветници, ако не си изпълняват задълженията и не работят в интерес на гражданите", се казва в последната точка.

Срокът за изпълнение на исканията е 3 дни. В противен случай хората заплашват да обявят "гражданско подчинение". Грешката си те коментираха с усмивка: Ние сме мирни граждани.

Последвайте канала на

1266 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
666

2013.02.20 | 18:10

2
Ади де...
nqkoi si

2013.02.20 | 18:10

1
Най накрая!

Добави коментар

Водещи новини