Иширковеца: Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски

  • 19 февруари 2013 18:09

  • 4668
  • 1
Иширковеца: Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски
©

"Убеден съм, че Лазар Колев е извършител на убийството на сестри Белнейски", каза пред журналисти в Пловдив извън съдебната зала основният свидетел по делото Владимир Славов – Иширковеца.

По думите му, със сигурност Колев е имал помагач и той е назовавал, че това е неговият вуйчо, но не знае името му.

Според Иширковеца, помагачът най-вероятно няма връзка със самото убийство, неговата роля е била друга. Свързано е с труповете на момичетата. Колев е взел момичетата на автоспоп с цел извършване на блудствени действия с тях. Помагачът му е настанил едната в негов личен имот, или негова сграда. „Бих потвърдил отново и съм го казвал два пъти при показанията ми в съда, че Лазар Колев е споделил това с мен”, каза свидетелят. Той изтъкна, че няма никаква лична облага от това, тези негови показания не са повлияли по никакъв начин и за намаляване на наказанията му по негови дела. По думите му, новият свидетел днес е докаран специално от защитниците на Лазар Колев, за да го оклевети в лъжесвидетелстване.
В момента Иширковеца си изкарва прехраната, като работи в Русия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
С.

2013.02.20 | 17:27

1
Не мога да си представя следната картинка: вкарват ме в затвора, има висящ процес срещу мен, а аз споделям на своя съкилийник как аз съм виновен, а не някой друг.. Или ще си мълча, или ще казвам, че съм невинен. Сега този главен свидетел, който не може да направи разлика между имот и сграда, свидетелства..... И то не като пряк очевидец, а като пряк слушател. Колко е такъв трябва да се подложи на съмнение, най-малкото защото и той иска да изкяри нещо от това дело. А принципно в България почти всичко е подкупно - вещи лица, адвокати, съдии, та един нещастник зад решетките ли..

Добави коментар

Водещи новини