Хванаха цигари без бандерол

  • 19 февруари 2013 13:27

  • 933
  • 0
Хванаха цигари без бандерол
© Булфото

Незаконна търговия на акцизни стоки разкриха Икономическа полиция и ГДБОП на територията на ОДМВР – Стара Загора, съобщиха от ОДМВР - Стара Загора.

Вчера под ръководството на Районна прокуратура на територията на ОДМВР – Стара Загора бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с държането и търговията на цигари без акцизен бандерол. В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания в Стара Загора и селата в областта - с. Калояновец, с. Змейово и с. Арнаутито.

В дома на 76-годишната С.М. от с. Калояновец, органите на реда откриха 460 000 къса цигари (46 мастербокса) без акцизен бандерол. 2800 къса цигари (14 стека) без бандерол бяха иззети от дома на 51-годишния М.К. също от с. Калояновец, който е задържан за срок до 24 часа в поделенията на ОДМВР – Стара Загора. Освен него, задържани за срок до 24 часа са и И.Т. на 35 години, Д.Т. на 28 години, Й.Т. на 57 години и И.И. на 40 години. За превоза на цигарите групата е използвала товарен автомобил със специално пригоден за целта тайник. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

933 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини