Предотвратиха обир на Обреден дом в Хасково

  • 18 февруари 2013 15:32

  • 1402
  • 0
Предотвратиха обир на Обреден дом в Хасково
© МВР

Двама рецидивисти, извършили серия от касоразбивания, са задържани на територията на Хасково.

Криминалисти на областната дирекция предотвратиха обир от две метални касети на Обреден дом в Хасково. Снощи Г.П. /36 г./ и Р.А. /32 г./ „атакували“ сградата. Снабдени с латексови ръкавици, маски на главите и чорапи на обувките, двамата счупили патрона на входната врата с „кози крак“ и отвертка, съобщиха от пресцентъра на МВР. Преди да проникнат в помещението, счупили охранителните камери и датчиците на разположените там охранителни камери на полицейския СОД. Точно в този момент те попаднали в полицейския капан.

Минути преди това криминалистите задържали и чакащия ги в лек автомобил „Ауди А6“ И.И. /34 г./.

По първоначални данни, в двете касети имало 4 200 лева.

В хода на разследването, проведено под наблюдението на Хасковската районна прокуратура, криминалистите установили, че двамата задържани са участвали и в предишни аналогични престъпления - обири на касите на БЧК, на таксиметрова фирма, от четвърти стопански двор, от сграда в източната индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград. Част от тези престъпления били извършени в съучастие със задържания през януари Х.М. /34 г./, участвал във въоръжения грабеж на трезора в Кърджали.

По първоначални данни, стойността на откраднатото от тримата възлиза на над 100 000 лева, 20 хил. долара и 2500 евро. Освен пари от разбитите каси, те прибирали златни накити и документи.

Двамата са с богати криминални досиета – регистрирани многократно за кражби, грабежи и притежание на наркотици. Излежавали са и присъди за това, уточняват от ОДМВР-Хасково.

Продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъпната им дейност.

Г.П. и Р.А. са задържани в рамките на 24 часа, предстои искане за удължаване на мярката им за задържане с още 72 часа.

Последвайте канала на

1402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини