Дончев: България ще получи 2 млрд. лева повече за земеделие

  • 16 февруари 2013 18:49

  • 1027
  • 4
Дончев: България ще получи 2 млрд. лева повече за земеделие
©

Голяма част от средствата, които България ще получи от ЕС през следващия програмен период ще бъдат предназначени за земеделие и директни плащания, съобщи във Велико Търново министърът по управление на средствата от Европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Той уточни, че тези средства ще бъдат завишени с 2 млрд. лв. По думите му финансовата рамка за седемте оперативни програми до 2020 година ще бъде над 16 млрд. лв. Приоритетни ще бъдат инвестициите в инфраструктурата, малките и средни предприятия, социалните дейности и пазарът на труда. Акцент в следващия програмен период ще бъдат инвестициите в създаването на електронно правителство и дигитални магистрали.

Според министър Дончев, те са важни, колкото асфалтовите магистрали, защото ще направят по-достъпни услугите за бизнеса и гражданите. Министър Дончев определи 2013 година, като тежка година, тъй като в този период трябва да бъде подписан договор за партньорство с останалите страни членки от ЕС, който ще замени сега действащата Национална референтна рамка. Според него до края на май Министерският съвет трябва да гласува бъдещите оперативни програми, които ще бъдат представени в Европейската комисия.

Той отбеляза, че окончателното приемане на Закона за управление на средствата от Европейския съюз ще бъде една от задачите на следващото Народно събрание, тъй като до изтичането на мандата на сегашния парламент няма да бъдат готови европейските регламенти.

Във Велико Търново министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник посети Областния информационен център и участва в откриването нов Мултимедиен посетителски център, финансиран по ОП "Регионално развитие".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1027 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АЗ

2013.02.17 | 17:41

4
Да България ще получи, но българите НЕ. Защо няма никъде статистически данни КОЛКО ОТ ПАРИТЕ ПО ЕВРО ПРОЕКТИ ОТИВАТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ - тоест за властимащите. Няма и да има такива данни, защото докъто фермерите чакат субсии и пари, то по раздел Управление на проекта стотици мижитурки си получават редовно пари всеки месец. КАК НЕ ВИ Е СРАМ, ЛИЦЕМЕРНИ КОПЕЛЕТА!

2013.02.17 | 15:08

3
ne vjrvam da stignat do naroda..tej otgore pak ste se nalapat ot porednata dalavera
??

2013.02.17 | 15:07

2
Нали трябва да си попълните източения бюджет и каквото остане отива във вашите сметки и след 3 месеца - ще бягате . В България някой да е чул за "беден " министър или депутат ?
.....

2013.02.17 | 15:07

1
Всичките сте едни всезнайковци!!! Обаче земите на бащите ви пустеят щото ви мързи да ги работите и само ревете пред компютрите!Тоя бил измамник онзи бил крадец, но при първа възможност посягате и вие с две шепи да пълните джобове!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини