Митрополит Йосиф: Когато краят е добър, всичко е добро

  • 16 февруари 2013 17:47

  • 1053
  • 0
Митрополит Йосиф: Когато краят е добър, всичко е добро
©

Когато краят е добър, всичко е добро.

Това каза пред журналисти митрополит Йосиф, говорител на Светия синод, след избора на тримата митрополити. „Всички подписахме акта за избирането на тримата митрополити. Решението но Светия синод е уставно и окончателно. Не беше лесно, с малки уточнения стигнахме до това нещо, за което аз съм много доволен. Всички са съгласни”, каза митрополит Йосиф.

Като хора в расо, трябва да признаем, че Бог помогна. Когато ние изнемогвахме, и не знаехме какво да правим, и имаше гласове едва ли не - да се разотидем, аз казах, че няма къде да идем. Обещах на хората. Ако искаме Светият синод да е върховно ръководство, ние трябва да го направим. Точно Божията благодат се показа в този момент, допълни митрополитът.

На въпрос - как митрополит Кирил е приел избора, той отговори - с усмивка, поздрави всички и каза, че приема Божията воля. Митрополит Йосиф каза още: „Бог чу молитвите на нас 13 души, ще чуе и на 142-ма, и на около 500, които ще чакат в храм „Александър Невски” да произнесат „Най-достоен сред достойните”.

На въпрос - какво, ако някой от присъстващите в храма извика „недостоен”, митрополитът отговори „Няма да му обърнем внимание, даже аз ще взема микрофона и ще викам „Достоен”. Знакът на траур, които е бил спуснат на сградата на Светия синод по повод кончината на патриарх Максим, бе прибран днес, след като приключи изборът на тримата митрополити.

Поради висотата на събитието и многото гости на интронизацията на 24 февруари, ще има проверка на влизане; ще бъдат допуснати камери без звук само на две телевизии – БТВ и БНТ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини