Делян Добрев се срещна с протестиращи срещу цените на тока в Свиленград

  • 16 февруари 2013 14:30

  • 2168
  • 12
Делян Добрев се срещна с протестиращи срещу цените на тока в Свиленград
©

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: се срещна днес в Свиленград с представители на протестиращите срещу високите цени на електроенергията.

Това, което обещаваме, е, че ще създадем механизъм, по който да се контролира цялата верига - от производството на енергия до доставката до домовете на хората, каза министърът. Ще направим необходимото държавата да влезе в ролята си и да упражнява най-добрия възможен контрол върху разходите на тези дружества и на формирането на цената, посочи още Добрев. По думите му би било популистко да се обещава намаляване на цената на тока, за да спрат хората да протестират.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: съобщи, че още през следващата седмица в Народното събрание ще бъде внесено предложение за поправки в няколко закона. Единият от тях е Законът за обществените поръчки, за да бъдат принудени електроразпределителните дружества да провеждат търгове за обществени поръчки, поясни министърът. Също така предстоят промени в още три закона, за да могат Сметната палата, ДКЕВР и Комисията за защита на потребителите да упражняват ежегоден контрол върху дружествата, посочи Добрев. Той уточни, че промените ще станат с едно предложение в парламента, тъй като имат една и съща цел. Според Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е необходим контрол не само върху ЕРП-та, а по цялата верига от производството до доставката на електроенергия, тъй като към момента той е недостатъчен и неефективен.

Повече от триста жители на Свиленград се събраха в центъра на града по призив в социалната мрежа "Фейсбук" и с шествие се отправиха към офиса на ЕВН. Според участници протестът им е не само срещу високите сметки за ток, но също така срещу безработицата, високите цени на лекарствата и ниския стандарт наживот на голяма част от хората.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2168 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
5

2013.02.17 | 09:18

12
делянчо министърчето,адвокатчето на поробниците !!1 ВЪН ИЗЧЕЗВАЙТЕ !!!!! ГАДНИ ЛАПАЧИ,КРАДЦИ НА БЪЛГАРИЯ
m

2013.02.17 | 09:17

11
До Georgi Dimitrov · ССВВУ"Г.Бенковски"-Д.Митрополия А"....и като започнем да се трепем като в Сирия...после какво?Ще дойде някой честен и чист българин да управлява България ли?" Не, няма да дойде някой честен българин, но политиците ни ще са принудени да се съобразяват.А ти какво предлагаш- да си мълчим,да си коментираме колко ни е тежко положението, да се нападаме по-между си и да чакаме някой да ни оправи- нали толкова години това правим- защо досега нямаше резултат? Как е възможно хората като теб да са срещу народа?А, пропуснах да попитам горещите привърженици на ГРОБ- защо чак след протестите на хората, вашето божество се сети, че може да потърси някакви решения за справяне с проблема с ЕРП -та?Не трябваше ли да търси по собствена инициатива решение за проблема, през тези почти четири години, в които управляваше, а не да чака хората да протестират? Та нали преди да дойде на власт това обещаваше, защо забрави?
СОФИЯ

2013.02.17 | 09:12

10
ВСЕКИ ДЕН ПРОТЕСТИ,САМО ТАКА И АЗ ИЗЛИЗАМ УТРЕ В 11 ЧАСА В СОФИЯ!!!!!НЕКА НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ,ДА СИ ТЪРСИМ ПРАВАТА!!!!!!!!!

2013.02.17 | 09:11

9
Каза го в прав текст!Цените няма да паднат!Другото е словесна еквилибристика за примати.Който и да е на власт,НЯМА ДА ГИ ПИПНЕ! Тук става дума за милиарди лева годишно.Днешните предвидиха ,че може да се случи подобен развой,и затова продадоха 32% държавен дял,като им осигуриха 100% независимост.Договорите с волтаците,тец-ове и т.н са за десетки години напред.Всичко е оплетено,като свинска крантияНяма кой да го оправи-не се е родил още.Много е взето предварително,много и ще се лапа занапред,тука няма леви,няма десни.Парите не миришат!
o&k

2013.02.17 | 09:09

8
Решението е не да се националиэират ЕРП-тата,а да се иэвадят ат микса американските ел.централи,чийто прескъп ток сме эадължени да купуваме....Което не е особено лесно и май трябва да се дэеме парламентарно решение!
Besen

2013.02.17 | 09:09

7
МАРШ ОТ ТУК БЕ - ВСИЧКИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ !!! ВИДЯХМЕ ЦИРКА НА ВСИЧКИ ... НАРОДОИЗБРАНИЦИ И КОГО ЗАЩИТАВАТ !!! ДОКАРАХТЕ ХОРАТА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА !!!

2013.02.17 | 08:57

6
Правилно е да се каже, не министера на икономиката, енергетиката и туризма, а : туриста на икономиката и енергетиката.

2013.02.17 | 08:57

5
ДОБРЕВ ТИ СИ ШМАТКА КАТО ПАТКА!

2013.02.17 | 08:56

4
Какво лъже и тоя тъпак, не мога да го трая повече.
4OKO

2013.02.17 | 08:56

3
aman ot takiva pederi...........neti li ymrazna da laje666...kradlivy korympirano pseeee.

Добави коментар

Водещи новини