Добрев: Парламентът трябва да действа бързо заради високите сметкии за ток

  • 16 февруари 2013 11:27

  • 1469
  • 2
Добрев: Парламентът трябва да действа бързо заради високите сметкии за ток
©

"Редица мерки трябва да бъдат приети по-най-бързия начин от Народното събрание във връзка с високите сметки за ток на потребителите",  каза в интервю за предаването „Седмицата” на Дарик радио министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

По думите му, някои от тях са станали факт още вчера с предложения от страна на депутатите. „Последните мерки, които споменах вчера, са за по-добър контрол не само върху ЕРП-тата, но по цялата верига на производител, преносно предприятие на електроенергията, разпределително предприятие, защото към момента този контрол е частичен, недостатъчен и неефективна”, подчерта Добрев.

Според него, трябва да се въведе годишен контрол от страна на всички контролни органи – Сметна палата, Агенцията за държавната финансова инспекция, ДКВР и Комисията за защита на потребителите, върху всички предприятия по веригата.

„От друга страна, трябва да бъде премахната една възможност, която дава Законът за обществените поръчки, да се сключват договори със свързани лица, когато в предходните три години 80 процента от дейността на свързаното лице е било за компанията майка. Това е текст от закона, който стана ясно, че са използвали от компанията ЧЕЗ, за да възлагат над 83 процента от външните услуги и 92 процента от доставките на тяхно свързано дружество”, заяви енергийният министър. „Това е ставало без да се провежда конкурсна процедура по Закона за обществените поръчки, а като няма конкурсна поръчка, нямаме гаранция, че цените, които плащаме за енергия, в тях няма калколирани разходи, които не е редно да плащаме”, категоричен е Добрев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1469 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
3

2013.02.16 | 22:22

2
заминавайите си гробари не искаме нито куневици,нито станишковци ,ще дадем един изтрел на АТАКА и ако те се провалят .ще става като при арабите

2013.02.16 | 17:43

1
Покрай тока, поразмихме и забравихме Топлофикация",а там дрането е също до кокал.Ви К(франсетата са се намърдали)все едно ми доставят водата от Париж със самолет.Всичко в държавата!!!ТОК, ВОДА, ПАРНО,НИКАКЪВ ЧАСТНИК.Това гарантира и опира до националната сигурност.Не може да създаваш естествен монопол,на частник,а да не е държавен.Държавата е на хората,а не на частници.Нека инвестират в заводи и фабрики.

Добави коментар

Водещи новини