Столичният КАТ регистрирал крадени коли срещу 6 бона

  • 16 февруари 2013 06:47

  • 3581
  • 2
Столичният КАТ регистрирал крадени коли срещу 6 бона
© Булфото

Тарифата за прекарване на автомобил с нередовни документи през каналите на столичния КАТ е започвала от 3000 лева и е стигала до 6 бона, съобщава в. "Монитор".

Най-тънката тарифа вървяла, когато целта е била да се прекара кола, която не е крадена, но идва от трета страна и трябва да се спести плащането на голямо мито. За получаването на регистрация на задигната лимузина от ЕС сумата се умножавала по две. Средно между 5-6 хиляди лева излизало регистрирането на кола, която е обявена за издирване, и номерата на рамата и двигателя й са били пренабити. Това съобщиха пред „Монитор” разследващи, които разплитат схемите, въртени от държавните служители и катаджии.

В сряда в пункта влязоха агенти от Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР заедно с разследващ екип под наблюдението на спецпрокуратурата.

Очаква се във вторник заподозрените лица да се сдобият с обвинения.

Източници на вестника разкриха, че за посредници по регистрацията са използвани адвокати и нотариуси. Те познавали отлично работещите в КАТ и знаели в коя смяна и при кого могат да прекарат нередовна кола. Обикновено цената се определяла според посредника.

Засега разследващият екип е стигнал до трима замесени служители, но подозренията са, че в цялата схема са били въвлечени 14. В момента се проверява всеки от тях доколко е бил замесен в далаверата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3581 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.29 | 22:30

2
Всички до един да ги вкарат в затвора и то за по 15-20 години! Преди време ми откраднаха една кола и съвсем случайно я намерих регистрирана по същата схема в КАТ Монтана! Да отидете и там да ги разфрашкате ония корумпирани мизерници! Две години никой не ми с обади, че колата е хваната при опит да я изкарат през митницата във Видин и още две години ми отне да си взема колата, като ми се наложи от девет кладенеца да занеса вода, за да докажа че точно тази кола е моята! Занесох всички документи от митницата в Германия, фактура за покупка от магазина, ключове. Закарах експерт с мобилен рентген да снима номера на купето. Тия просто бяха решили, че няма да ми върнат колата и това е, но им излезе крива сметката! Така или иначе си взех колата и какво мислите се случи:)))) Отивам в КАТ София с колата и прокурорското нареждане от Монтана да я регистрирам отново. Полицаите ми отказаха да я регистрират! Отговорът беше, че щом колата вече има номера те не могат да я пререгистрират?!?!?! Е да де, ама номерата вярно че бяха "истински", но също така и бяха на крадците. Явно ме подготвяха за дойна кравичка, ама не бяха познали! На мен до такава степен вече ми беше паднало пердето, че както бях спрял колата в халето с каналите извадих една туба с бензин от багажника, сложих я върху колата и им казах, че ще викна пресата и телевизиятада снимат и ще я запаля. Тия явно се стреснаха и извикаха дежурния по канал. Ттоя бурсук изсумтя нещо на двама служители и на бърза ръка ме изпратиха в сервиза на Ситроен, срещу КАТ да ми пренабият номарата на купето и мотора и само след час два колата вече беше със софийска регистрация! Най-големият майтап е, че тези измами се правят от хора на много ниско ниво в йерархията, със сигурност имат чадър и на по-високо ниво, но главните действащи лица са дребни чиновници и сержантчета разни! Рязане на главите на такива! Не е нормално, човек да отиде да си купи кола, без значение нова или не, да дойде някакъв си айдук да я открадне и без проблем да отиде в КАТ и да я регистрира! На всичкото отгоре, когато злощастния собственик отиде в полицията за съдействие, полицаите да се отнасят с него все едно той е престъпник, а не жертва!
empoli_1949

2014.08.29 | 22:30

1
Тази дейност в нормалните държави не е на КАТ,а на общините.Махнете всички дейности,които не са от дейността на КАТ в нормалните държави и оправете не само КАТ,а и полицията-нов закон за МВР.Много от МВР,включително и сегашния премиер ходиха по белите страни за обмяна на опит,но нищо не научиха и затова този закон е едно недоносче.

Добави коментар

Водещи новини