Бойко Борисов: За всяко евро, внесено в ЕС, България получва над 5 евро (обновена)

  • 15 февруари 2013 09:31

  • 3125
  • 12
Бойко Борисов: За всяко евро, внесено в ЕС, България получва над 5 евро (обновена)
©

"За всяко евро, внесено в Европейския съюз, България ще получи повече от 5 евро", съобщи премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който представя Доклад за приоритетите на България по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли – декември 2012 г.) и по време на Ирландското председателство на Съвета на ЕС (януари – юни 2013 г.).

Борисов заяви, че преговорите по многогодишната финансова рамка на ЕС са били проведени в трудни условия, породени от икономическата криза в Европа. „Въпреки сериозните предизвикателства, на последното заседание на Европейския съвет постигнахме политическо решение. За България резултатът е добър – страната ни ще получи над 15.4 млрд. лв. въпреки намаляването на общия бюджет на ЕС”, заяви министър-председателят. „България ще получи повече средства за директните плащания. За извеждане на ядрени блокове от АЕЦ „Козлодуй” страната ни ще получи 260 млн. евро, което е със 75 млн. евро повече от първоначалното предложение от ЕС”, каза премиерът. България е една от малкото държави, които ще получат повече средства по Кохезионната политика, посочи той.


"При Ирландското председателство на Европейския съюз ще продължим активно да участваме в преговорния процес за присъединяване на нови държави", заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „Ирландия извежда на преден план в своето председателство три ключови области – устойчиво възстановяване, ориентирано към хората, растеж и заетост. Акцентира се върху мерки към малките и средните предприятия. Целта е насърчаване на търговията и създаване на нови пазари”, каза Борисов.
"Ще продължим да работим активно за решения, свързани с присъединяването на България и Румъния към Шенген", каза премиерът.
„Оценявам като добро и успешно сътрудничеството с Народното събрание”, заяви министър-председателят. Той благодари на евродепутатите за активната им работа в Европейския парламент.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3125 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Да, ама не !

2013.02.18 | 10:58

12
Тия умора нямат в опитите си да "пързалят" март'яла..."Аз" и "ние" можеш да хортуваш на овцете тука. Там правилната дума е..."постигнаХА" си големите батковци. За нас само ББ да се разходи гордо из коридорите на европарламента. 5:1 когато ти ги дадат и ги усвоиш - ела ми се обади ! И ние имаме глави да сметнем при дадено от нас 1 евро и 20 % усвояемост колко е ! 1 евро ще получиш обратно, ако си усвоил 20 % и то на база 5. Кога ги стигнахте 20-те % ??? Ха наздраве дружина с ".....вата" картуна !
На мама умника!

2013.02.18 | 10:58

11
Абе,Боко,как ги изкара тези цифри (за всяко 1 евро внесени, получаваме 5?За периода 01.01.2007 до 06.2011 сме внесли 3.3 милиарда и сме получили 7.7(по отчет на Дянков пред НС).Резултатът е 2.33 или за 1 евро получаваме 2.33.Ей, спри да сънуваш с отворени ,нагли очички и върви да доучваш! Нито те бива в говоренето на граматически правилен български (за някакъв друг език и дума не може да става), нито те бива в елементарната математика за 1-ви клас!Май си завършил гимназия не със златен а с "тиквен медал"! Народе, на какъв хал да сме като ни управляват такива -явно разликата межу 5 евро и 2.33 е отишла в нечий джоб.В задачата се пита - чий е този джоб!
123

2013.02.18 | 10:57

10
Още едно предложение,което е много лесно за изпълнение от правителството.Във всеки окръжен град да направят държавни офиси и представителства на министерствата.С работещи държавни експерти на държавна заплата.Там всяка фирма ,която има интерес да кандидатства по даден европейски проект да си подава заявлението.Но самият проект да се изработи от тези държавни служители със срок за изпълнение.С една дума държавата да осигурява и прави искания от фирмата проект.Защото аз като управител на фирма разбирам от бизнес,но не и от европейските изисквания за кандидатстване по някой проект.А не както сега да идват разни посреднически фирми за изработване на проект,като искат само за абонамент 6000лв.И няма никаква гаранция ,че ще се спечели направените от тях 5 проекта за фирма.Казват 85% процента шанс.Но за фирмата винаги еса другите 25%.Е печелят ,знаете кои.Вие го пише по надолу в сайта.
Mladen

2013.02.18 | 10:57

9
Не си личи. Къде са тези пари? Защо сме бедни и пропаднали? Или паричките отиват при наши хора...
123

2013.02.18 | 10:57

8
На правителството ще му дам една идея :да вземат да направят една фирма,която да спечели всичките тия евра.След това тия евра да се разпределят по равно на всички български граждани навършили 18г.Трябва само да помислят под каква форма да се разпределят тези пари межди българите.Само това,да се напънат малко. Или в краен случай да се разпределят на всички български фирми,които имат дейност и нямат задължения към държавата или към други фирми.
plam 333

2013.02.18 | 10:56

7
брат бойко ми звучи като наш мангал,само за помощи говори. Хората влизат в Европа за пазари, да ни дадат на нас тока примерно в Румъния или някоя друга страна, или зеленчуците или каквото и да е.Пазарите са стотици и всички се облагодетелстват, освен нас.Мерси ви от милиардите, ма толкова много милиарди ни дават, а супер рядко срещам хора, които са в някакви субсидирани програми.
Електорат

2013.02.18 | 10:55

3
И в чий джоб влизат тези пари след като народа постоянно обеднява и вече напълно изнемогва.

2013.02.18 | 10:56

6
Е как в чий джоб влизат ? Всеки случай не в моя или в твоя . Я погледни миналата година при криза колко нови милионерчета имаме. Жалкото е че до Брюксел не стигат тия данни. Ако научат и цент няма да има за страната ни !!!

2013.02.18 | 10:56

5
ДА така е за 1 се получават 5,ама ги взимат все фирми на герберасти!Все фирми на Бойко!
123

2013.02.18 | 10:55

4
То хубаво,че ги дават,браво.Обаче след това е номера,кой ще ги усвои.100% такива които измислиха логота за България-струващо 1 400 000лв./Аз подобно лого ще им го направя без пари/.Или пайнера за финансиране на простотията и циганията в България. Как не ги дават на хилядите производствени фирми,малки и големи,които изпитват остра нужда от финансиране на проект,чиито работници получават 500лв,а ги дават на такива монополисти и лападжии.

2013.02.18 | 10:55

2
Става въпрос за друго тук. Ние(народа) внасяме 1 евро. Те ни дават 5(с които политиците разполагат), от които 5 народа не получава нищо( поне 90% от народа). Какво ни бъркат нас магистралата, или милионерите земеделски производители? Да не би пътя в града ми да е ок или в цялата страна? Или храната и хляба да са ни качествени и евтини? Или пък са открили предприятия за работа на тоя народ с тия пари? Тогава за кви 5 евра говори тоя! Тия пари си отиват при техните определени хора. Това е цялата борба за власт и влизане в политиката- ДА МОГА ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ЕВРОФОНДОВЕТЕ И ДА ТОЧАТ ПАРИЧКИТЕ ОТ ТЯХ ЗА ТЯХ! Дори сме толкова изгнили от корупция,че приемаме пари от ЕС за затваряне на предприятия (представяте ли си колко долни предатели и боклуци са това)! Света строи и се развива, а ние трошим,затваряме и пропадаме 20г. И накрая излиза някой и казва: НИЕ ВЗИМАМЕ ПАРИ ОТ ЕВРОПА И........и къде е ползата за народа от това????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини