Цветанов: Гордея се с разследването на атентата в Бургас

  • 15 февруари 2013 08:03

  • 1584
  • 9
Цветанов: Гордея се с разследването на атентата в Бургас
©

Истинските имена на атентаторите от Бургас вече са ясни. Те са пратени в системата на Европол.

Това обяви в студиото на TV7 Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Единият е дошъл в България с влак от Варшава, а другия е влязъл като пешеходец. Двама от атентаторите са студенти в Ливан. Учили са в един и същ университет, като единият се е обучавал за инженер. Най-вероятно там е станала и тяхната подготовка. Докато са живеели в Канада и Австралия, те са имали само комуникации с членове на "Хизбулла", разкри Цветанов. Разследване беше изцяло българско, но ние обменихме много полезна информация с нашите колеги от западните служби. Много се гордея с разследването и работата, която свършиха колегите от службите, обясни Цветанов. Нямало е никакъв натиск от никой, за да обявим резултатите. Опозиционните партии бяха единствените, които оказаха натиск и той беше, да не обявяваме, какво сме разкрили. За мен най-важно беше да кажем истината, допълни още той. Делегацията, която се представя за част от "Хамас" си заминава днеска сутринта. Успяхме да им намалим престоя в България и ги помолихме да напуснат. Не мога да се ангажирам дали "Хизбулла" ще бъде поставена в списъка на терористичните организации. Ние ще предоставим всички доказателства и ЕС ще решава, обясни Цветанов.

Смекчената политика на Холандия, спрямо влизането ни в Шенген, няма нищо общо с нашата позиция относно атентата на летище "Сарафово". Причините са други. В последните години сме задържали толкова много наркотици, предназначени за западния пазар и по-точно за Холандия. С това доказваме, че си вършим перфектно работата и охраняваме много добре външната граница на ЕС. Ето заради това, Холандия омекна в позицията си спрямо българското влизане в Шенген, обясни Цветанов. Всичко за нашето членство ще се реши на 7 март, обяви той.

Вътрешният министър коментира и задържането на бургаския прокурор от снощи. В момента тече проверка. Колегите си свършиха отлично и професионално работата. В момента не мога да кажа, за какво точно е разследван този прокурор. Специализираните органи трябва да си свършат работата и тогава ще имаме повече яснота. Аз съм убеден, че с новия прокурор Сотир Цацаров ще работим добре и ще бъдем безкомпромисни към всички престъпления, разкри Цветанов.

Вицепремиерът говори и за папката "Буда". Аз съм убеден, че повече няма какво да коментираме тези измислици. По този случай няма разработване на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Имало е идея за вербуване на премиера, която е отпаднала поради невъзможност това да се случи. Всички вътрешни министри от 2001 г. до 2009 г. са знаели за тази папка, обясни Цветанов. Това Георги Петканов, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и Михаил Миков. И тримата са в топли връзки с БСП. Цветанов намекна, че именно под тяхно давление са фабрикувани и надграждани компромати по случая "Буда".

Цветанов не подмина и темата за протестите срещу ЕРП-тата. Сметките за ток са високи и ЕРП-тата не дават логично обяснение за тях. Полицията се стреми да бъде максимално толерантна спрямо протестиращите. Хората имат право, но трябва да се спазват законите и това е нашата работа.

Социологическите проучвания не ме притесняват, разкри Цветанов, по повод резултатите от социологическо проучване на "Галъп интернешънъл". Всички знаем за топлите отношения между опозицията и Андрей Райчев. Същата тази агенция обясняваше през 2005 година, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма никакъв шанс и ще остане на четвърто място. Не намеквам, че те манипулират резултати. Просто казвам факти, завърши Цветанов

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1584 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
иво

2013.04.26 | 14:39

9
Как може да се гордееш , че ни скара с половината свят ! И все още не знаеш какво е станало в Бургас - нали !
123

2013.02.16 | 01:09

8
С кое се гордее? Че разследването продължи половин година и за тази половин година нищо не се разбра и че американците и долните евреи от ЕС ни посъветваха да обвиним Хизбула ли? И ние веднага се надупихме.
МИЛИЦИОНЕР

2013.02.16 | 01:09

7
Ти се гордееш, ние се срамуваме от теб !

2013.02.16 | 01:09

6
Явно се гордее, че е имало атентат и е угодил на "партньорските" служби, не че не е бил доносник и преди.

2013.02.16 | 01:08

4
ГОРДЕЕШ СЕ ЧЕ НИ НАБУТА МЕЖДУ ШАМАРИТЕ ЛИ !!!!

2013.02.16 | 01:08

5
ТИ АКО НЕ СИ СЕР-ГЕЙ СИ СТРАХЛИВ ДРИСЛЬО КАТО НЕГО!
пълен профан

2013.02.15 | 20:10

3
Омразата ви към БГ мюсюлманите, г-н Цветанов ви накарах да пратите ДАНС веднага след атентата да блокират Родопите. Мислихте си (силно се надявахте), че там има хора които са съдействали за изпълнението на този терористичен акт. За ваше съжаление истината се оказва друга и вие с гордост ни казвате, че сте направили шпалир на атентаторите да се измъкнат от България необезпокоявани, докато службите дирят дедовия по балкана.

2013.02.15 | 20:10

2
ВЕЧЕ НЕ Е НУЖНО ТЕРОРИСТИТЕ ДА ПРАЩАТ АТЕНТАТОРИ В БЪЛГАРИЯ! ТЕ СИ ИМАТ ПРИЯТЕЛИ НА МЯСТО – КОМУНИСТИТЕ! ТЕСА СИ ТЕРОРИСТИ, И ОТ ИЗКАЗВАНЕТОНА СЕР-ГЕЙ И НАПИСАНОТО ПО ФОРОМИТЕ СЕ ВИЖДА ЧЕ СА ГОТОВИ И НА ПРЕДАТЕЛСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013.02.15 | 20:09

1
Жалко за позицията на Станишев по въпроса за терористите. Бях готов да гласувам за него за обещание да национализира (ама на разумна цена изчислена от годишния им дивидент) монополистите. След тази позиция за Хизбулла се отказах

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини