Пиян наркоман прати баща си в кома

  • 14 февруари 2013 12:09

  • 1292
  • 0
Пиян наркоман прати баща си в кома
©

Районен съд - Варна наложи "задържане под стража" на мъж, привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на собствения си баща.

Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 37-годишния В. Д., спрямо когото са предявени обвинения затова, че на 10 февруари след семеен скандал и употреба на алкохол е нанесъл удари на своя родител, причинили контузия на главата и други наранявания. Телесните наранявания са довели до временно опасно за живота разстройство на здравето на пострадалия, като лечението му не е приключило, към момента се намира в кома и предстоят нови изследвания на състоянието му.

Районният съд се запозна с материалите, събрани в началния етап на разследването. Сигналът за пострадалия възрастен мъж, изпаднал в безпомощно състояние след битовия конфликт, е бил подаден в І РУ на МВР значително по-късно - след 22:00 ч. на 11 февруари тази година.

37-годишния В. Д. страда от синдром на зависимост към хероин и има предходна съдимост, като през месец октомври 2012 г. е последното изтърпяно от него ефективно наказание в затвор. По отношение на него деянието се явява извършено в условия на опасен рецидив. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода от пет до 12 години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото води съда до обоснованото предположение, че В.Д. е извършител на престъплението. С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция - ВОС, за 20 февруари от 13:00 ч.
 

Последвайте канала на

1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини