ГЕРБ, БСП и ДСБ в ожесточен спор за цената на тока

  • 14 февруари 2013 08:15

  • 970
  • 3
ГЕРБ, БСП и ДСБ в ожесточен спор за цената на тока
©

Петър Курумбашев от БСП, Иван Иванов от ДСБ и Диан Червенкондев от ГЕРБ спориха ожесточено пред БТВ кой е виновен за увеличаването на цените на тока, но така и не стигнаха до градивен дебат.

Червенкондев и Иванов бяха единодушни, че поскъпването на електроенергията се дължи до голяма степен на зелената енергия и от закона на Тройната коалиция. Депутатът от ГЕРБ заяви, че проблемът с тока е от 10-12 години.

Червенкондев упрекна Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, че не е запазила III-IV блок на АЕЦ “Козлодуй” и подчерта, че съоръженията са били затворени преди да им изтече срокът. “Ако им беше удължен животът, сега щяхме да имаме по-евтин ток”, категоричен бе народният представител от ГЕРБ.

На свой ред Курумбашев попита риторично: “Кой продаде ЕРП-тата?!” и упрекна ДКВЕР, че е изтървал контрола на ЕРП-та. Той обърна внимание, че БСП не иска национализация, а да изкупи обратно дяловете на дружествата. Курумбашев обясни скока в цените на зелената енергия с това, че през 2009 г. имало инсталирани 8 соларни панела, а през 2012 г. – 864 и разликата е 1 към 100.

“Част от тока се губи в самата преносна мрежа. Кражбите на ток се начисляват и се плащат от всички. ЕРП- та извършваха почти всички външни услуги към своите фирми майки – към Германия, Чехия и Австрия” , каза Иван Иванов. Той бе допълнен от депутатът на ГЕРБ, който заяви, че разходите в електроразпределителната мрежа са на базата на АЕЦ „Белене” и Цанков камък.

Последвайте канала на

Десислава Станева
970 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.15 | 02:01

3
истината е, че НДСВ са най-грешни - те продадоха ЕРП-та, а технив човек Кунбева затвори с лека ръка реалтоприте в Козлодуй
45+23

2013.02.15 | 02:01

2
И трите тия партии трябва да се свалят от власт. Народът не трябва да ги търпи повече. Те разиграват театри и му се подиграват. Волен беше прав за тях, че са слуги на евреи и монополисти.
m

2013.02.15 | 02:01

1
Защо така излишно спорите? За народа е ясно, че всички вие сте виновни, алчни кръвопийци, които окрадохте държавата. Не мислете, че хората са наивни и ще ги заблудите с лъжливите си, лицемерни приказки, ясно е, че всички сте еднакви.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини