Стефан Воденичаров: Не съм мост между БСП и ГЕРБ

  • 13 февруари 2013 19:18

  • 690
  • 0
Стефан Воденичаров: Не съм мост между БСП и ГЕРБ
© Булфото

Заплатите на учителите вече са вдигнати с 10-11%. Промените са влезли в сила вчера. Учителите сами поискаха парите да отидат за заплати, като обещаха, че сами ще си намерят средства за отопление и други нужди на училищата. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на образованието Стефан Воденичаров.

"Имам ли вид на мост, кажете ми? Познавам хора от ръководството на БСП и от това на ГЕРБ. Имам почти равен брой приятели и от двете партии" - това отговори министърът на въпроса дали той е политически мост между БСП и ГЕРБ.

Воденичаров каза, че не съжалява, че е заел поста на министър. За четирите месеца, в които ще работи, той си е поставил четири ясни цели. Първата е завършване на програма "Наука и образование". Втората е разрешаване на проблемите във Фонд "Научни изследвания". Също така той ще се бори за завръщано на средното техническо образование на ниво, което е в ползва на българската индустрия. Освен това ще работи активно по закона за иновациите.

Мисля, че ще продължават да ми искат оставката, заяви Воденичаров по повод продължаващите протести около скандалите за Фонд "Научни изследвания". Той обясни, че юридически няма право да освобождава членовете на Изпълнителния съвет на фонда. Затова само ги помолил да напуснат.

Вече 7 души са подали оставка. Двама обаче не са. "Правилата на този фонд са много странни", каза Воденичаров. Според тях министърът дори не може да направи финансова инспекция във фонда. Там той има само един представител. Консултация с юридическа кантора е потвърдила, че министърът няма право да уволнява членове на фонда.

Воденичаров добави, че една евентуална промяна на закона изисква технологично време.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
690 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини