Осъдиха шефа на Здравната каса в Монтана

  • 13 февруари 2013 18:02

  • 1367
  • 2
Осъдиха шефа на Здравната каса в Монтана
©

Районният съд в Монтана осъди на 1 година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок директора на Регионалната здравно-осигурителна каса в града Бистра Георгиева. Тя бе обвинена от прокуратурата в съставяне и използване на документи с невярно съдържание.

В конкурса за директор на здравната каса в Монтана през 2010 година Георгиева представила трудова книжка, според която е заемала 3 години ръководна длъжност в здравеопазването. С документа тя удостоверила, че е била началник отдел "Подбор на кадри" в Общинския медицински център в Монтана, но показанията на свидетели по делото отричат съществуването на такъв отдел тогава.

Припомняме, че Бистра Георгиева стана директор през 2010 година, а предшественикът й Станчо Манчевски обжалва конкурса за нарушаване на условията при провеждането му. Година по-късно Софийски градски съд се произнесе в негова полза и реши, че назначението на Георгиева е неправомерно, а Районна прокуратура в Монтана образува следствено дело по случая. В края на 2012 обвинението влезе в съдебна зала.

Присъдата може да се обжалва.

Последвайте канала на

1367 2

Коментари 2

Добави коментар
Жорко

2013.02.22 | 18:38

2
Хахаха, няма какво да се чудите. ГЕРБ и КАЛИНКИТЕ. Тази г-жа е поредното доказателство за това какво представляват управляващите и в частност ГЕРБ. А иначе това което се еслучило не за първи път се случва в здравната каса. Стара Загора, Пловдив, София-град, същите случаи колкото щеш. Миналия месец с шефа на пловдивската каса Маламов имаше подобна случка, 3 години се използва служебна кола само за него, като лично негова, да ходи на риболов и да сваля девойките по ресторантите.
Наивко

2013.02.22 | 18:38

1
Ужасно тежка присьда.Как ли ще я преживее....?

Добави коментар

Водещи новини