Строители протестираха заради неизплатени пари за магистрали

  • 13 февруари 2013 15:19

  • 1144
  • 0
Строители протестираха заради неизплатени пари за магистрали
©

Собственици на строителни фирми, наети за изграждането на Лот 4 на магистрала "Тракия" и Лот 2 на магистрала "Марица" протестираха заради неизплатени от близо година пари, съобщи БНР.

В протеста се включиха около 70 собственици и представители на фирми. Те символично погребаха своите дружества в изграждащото се трасе на автомагистрала "Тракия".

Един от организаторите на протеста - Айдън Даил заяви че техните фирми отдавна са погребани. Реалността е че тези магистрали минават през труповете на десетки фамилии, като заравят тяхното минало, настояще и бъдещето на техните деца, каза той.

Исканията са Министерството на регионалното развитие да се намеси и фирмите - изпълнители да преведат средствата за извършената от подизпълнителите работа.

Според протестиращите техните фирми са жертва на добре организирана схема. Сергей Козарев заяви: "Договорът ни е с фирма "Пътища" - Стара Загора ЕООД. Така в самото начало ни наложиха да направим договори с тая фирма. Може би е умишлено направено, за да може тази фирма да фалира и ние да изгорим".

Същевременно от изпълнителя на обекта "Сдружение Тракия IV" в писмо до медиите заявиха че през последните 2 години и половина сдружението е работило коректно с над 300 различни фирми и регулярно се е разплащало с тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1144 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини