НЗОК ще плаща лекарствата за две нови редки заболявания

  • 12 февруари 2013 09:58

  • 929
  • 3
НЗОК ще плаща лекарствата за две нови редки заболявания
©

Две нови редки заболявания влизат в списъка с болести, за които Здравната каса заплаща лекарства.

Това са амие-лоидна поли-невро-патия и булозна епидермолиза, обяви в предаването "Преди всички" по БНР  управителят на Националната здравно-осигурителна каса Пламен Цеков.

По думите му, промените в наредбата, която регламентира за кои заболявания касата плаща лекарства и медицински изделия вече са съгласувани със здравното министерство. "Уточнени са диагнозите, които могат да се включат в наредба 38 и онези, които ние можем да поемем като финансиране. Миналата година аз имах среща с представители на пациентски организации, които, страдат от тези заболявания и тогава се разбрахме, че в новата бюджетна година ще направим всичко възможно те да бъдат включени", информира Цеков.

Той каза още, че през 2013-та Касата ще заплаща по-широк набор от медицински изделия в сравнение с предходните години, и в този набор влизат най-често ползваните у нас. Извън заплащаните от институцията изделия обаче остават тези за неврологични и ортопедични операции при деца, които в момента се плащат от Център "Фонд за лечение на деца".

Последвайте канала на

Десислава Станева
929 3

Коментари 3

Добави коментар
Paolla

2013.07.23 | 17:02

3
Aligrht alright alright that's exactly what I needed!
Merve

2013.07.22 | 16:33

2
Thr'ees nothing like the relief of finding what you're looking for.
Ekvin

2013.07.19 | 22:11

1
Wow, this is in every reescpt what I needed to know.

Добави коментар

Водещи новини