14 души са издъхнали в линейки след затварянето на болницата в Девин

  • 11 февруари 2013 15:21

  • 1657
  • 2
14 души са издъхнали в линейки след затварянето на болницата в Девин
©

След затварянето на общинската болница в Девин, само за година и четири месеца 14 души от района са починали в линейки на път за лечебни заведения. Това съобщиха местни общински съветници, които се опасяват от факта, че болниците в Мадан и Доспат са на път да последват участта на девинската.

От инициативния комитет "Здраве за общините Девин, Борино и Доспат" са категорични, че жителите на трите общини продължават да са лишени от достъп до качествена медицинска помощ. Това е и причината те да обявят намеренията си от 15-и февруари да започнат безсрочни протестни действия, докато не се поднови дейността на лечебното заведение в Девин.

След като девинската болница затворила врати, местното население започнало да разчита единствено на Медицинския център в града. От януари тази година обаче центърът приключил своето съществуване, обясни общинският съветник Диана Чаушева.

В спешната помощ пък нямало нито кардиолози, нито хирурзи, нито невролози, допълва Чаушева. Така 1/3 от населението на Родопите остава без болнична помощ, подчертават експерти. Те са убедени, че това е резултат от целенасочената политика на правителството към елиминиране на общинските лечебни заведения.

Изискванията към персонала на общинските болници са абсурдни, допълва Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Специалистите са категорични, че местното население е твърдо решено да се бори, за да може да разчита на болницата си така, както е било в последните 70 години.

Последвайте канала на

1657 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.12 | 23:34

2
Честито ви управление на партия ГРОБ и великия вожд Буда!!! На изборите братя и сестри българи, изритайте Будиста като мръсно куче директно в затвора!!!
ГЕРБ- БЪЛГАРОУБИЙЦИ

2013.02.12 | 23:34

1
При ГЕРБ се затварят болници и умират хора. Къде да се лекуват по магистралите ли?

Добави коментар

Водещи новини