Племенникът на Киро Японеца нает да го разстреля

  • 11 февруари 2013 06:24

  • 6340
  • 2
Племенникът на Киро Японеца нает да го разстреля
©

"Аз го отгледах от малък, хляб му дадох в ръцете... А той иска да ме убие!" Така възкликнал ромският бос Кирил Киров-Японеца пред свои близки секунди след като разбрал, че неговият племенник е уличен в подготовка за убийството му, пише Труд.

В петък барети от отряда за борба с тероризма щурмуваха в квартал "Факултета" дома на 37-годишния Георги Петров, който е син на сестрата на Японеца. Заедно с него бе задържан и охранителят му. Антимафиоти от ГДБОП съобщиха, че двамата имали планове да ликвидират Киров. При арестите им бяха открити пистолет "Берета" с изтрити номера, заглушител, газов пистолет и въздушна пушка. Намерени били и везна със следи от наркотик, както и малки количества марихуана, хероин и кокаин.

От МВР обявиха, че пъкленият план бил подготвян заради конфликтни бизнес отношения в строителството. Първоначално двамата били задържани за денонощие. По-късно арестът на Петров бил удължен на 72 часа, а гардът му бил освободен.

Засега са повдигнати само обвинения заради оръжието и наркотиците. Очаква се в понеделник Георги Петров да бъде подведен под отговорност и за подготовка на убийство.

По непотвърдена информация бодигардът на племенника бил освободен от ареста след 24 часа, тъй като се съгласил да съдейства на прокуратурата.

Според запознати имало и разговори, записани със СРС.

Г-н Киров го няма

Около имението на Киро Японеца в кв. "Факултета" вчера бе спокойно, видя екип на "Труд". Няколко роми излязоха и влязоха през огромната метална врата. Не изглеждаха притеснени, но и не бяха склонни да отговарят на въпроси.

"Няма какво да ви кажа", заяви жена със скъпо кожено палто, която влезе в палата, след като слезе от огромен "Мерцедес".

Малко след това зад високите дувари се появи мъж, който учтиво се обърна към екипа ни: "Съжалявам, но г-н Киров го няма в момента."

В ромската махала доста от хората бяха изненадани от новината, че било осуетено убийство на Японеца. "Така ли?! Изненадахте ме", стресна се мургава жена на въпрос какво знае за екшъна от петък вечерта.

Други мургави мъже и жени само вдигнаха рамене, като казаха, че не са от махалата. Някои все пак предположиха, че племенникът на Японеца "искал да превземе част от бизнеса му", но срещнал отпор и затова решил да подготви убийство. Те не изключиха и възможността за личен или семеен конфликт между племенника и вуйчото.

Двамата имат обща фирма, която е за "заложни къщи, мениджърско управление на предприятия, хотелиерство и ресторантьорство."

9 живота

"Не се притесняваме за Японеца. Той е като котките - с девет живота", каза негов съкварталец.

Досега три пъти наемни убийци вземаха на мушка Киро Японеца. И трите пъти той оцеля.

Първият атентат срещу него бе извършен на 12 юни 2003 г. Неизвестни и до днес бандити обсипаха с куршуми автомобила, в който пътуваше Киров. Екшънът се разигра посред бял ден в столичния кв. "Красна поляна". Двама гангстери на мотор застигнаха мерцедеса му и откриха огън. Само един куршум леко одраска по рамото Японеца.

Куршум в главата

Десетина дни по-късно той и трима от гардовете му бяха задържани след скандал с двама пребити мъже. Киров обяснил пред полицаите, че непознатите типове нахлули в къщата му и се опитали да го убият.

На 9 април 2005 г. Японеца бе прострелян пред бизнес сградата, която построи на столичния бул. "Васил Левски". Куршум от флоберка го улучи в главата, но по чудо той остана жив.

В момента Киров бил в отлично здраве. В две-три кратки интервюта за различни медии той обяви, че живее в чужбина и че е силно набожен.

Последвайте канала на

Novini.bg
6340 2

Коментари 2

Добави коментар
МВР-ИЗРОДИ

2013.08.08 | 14:49

2
Значи затова отиват стотиците наши милиони за мвр. да опазват живота на НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МУТРИ и ПРЕСТЪПНИЦИ? Как пък тъпите милиционери не отидоха един път поне да спасят някой пенсионер на село от ЦИГАНСКИЯ ТЕРОР там .А???
които нож вади

2013.08.08 | 14:49

1
и от........./това важи и за този киртак/

Добави коментар

Водещи новини