След 2 години метрото ще стига и до "Младост 4"

  • 11 февруари 2013 06:16

  • 1803
  • 0
След 2 години метрото ще стига и до "Младост 4"
© Булфото

Следващия месец трябва да започне строежът на метрото от „Младост 1” до „Младост 4”.

„До края на тази седмица трябва да бъдат избрани фирмите, които ще изпълняват строителството”, каза шефът на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев пред „Монитор”. Трасето ще е готово за 2 години.

Преди няколко дни са отворени офертите на кандидатите. За двата лота – от „Младост 1” до магазин „Хит“, и оттам до Бизнес парка се състезават 9 фирми и обединения, сред които български, турска и австрийска. Строителите ще бъдат избрани, като се вземат предвид оценките на техническата оферта и предложената цена. Ако няма обжалване на обществената поръчка, строителството ще може да почне през март. Поставено е условие по време на градежа да не се затваря изцяло движението по бул. „Ал. Малинов”.

Той е основната връзка на целия комплекс „Младост” с една от основните пътни артерии - „Цариградско шосе”. Новото трасе от „Младост 1” до „Младост” 4 ще е изцяло подземно и ще е дълго 2620 м. Ще има 3 метростанции.

Сега се строи участъкът от „Цариградско шосе” до летището. След като това трасе и „Младост 1” - „Младост 4” бъдат готови, пътуващите с подземната железница на ден ще се увеличат с 90 000 и ще станат общо към 400 000 човека.

Освен че надзирават изграждането на новите участъци от софийското метро, специалисти от „Метрополитен” вече са консултирали катарски специалисти как да строят подземна железница в Доха, съобщава ще "Монитор".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини