Близо 600 000 къса контрабандни цигари иззеха в Пловдив

  • 10 февруари 2013 15:41

  • 1278
  • 0
Близо 600 000 къса контрабандни цигари иззеха в Пловдив
©

Съвместната акция беше проведена вчера от пловдивски служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Специализирани полицейски сили”, антимафиоти от Пазарджик и представители на митницата в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До реализация се стигнало след получен сигнал за организиран внос от Сърбия на голямо количество контрабандни цигари.

В хода на операцията около 17 часа на отбивка за с.Войводиново- на пловдивския източен обходен път, бил спрян за проверка турски ТИР „Мерцедес”.

Установено е, че камионът е натоварен с общо 590 000 къса цигари „Мерилин” без акцизен бандерол. В ареста на Трето РУП е задържан водачът на камиона - 40-годишен турски гражданин. Междувременно за 24 часа е задържана и 35-годишната С.А. от Пловдив, заподозряна в осъществяването на нелегалната сделка.

Продължава работата по установяване ролята и съпричастността в престъпната дейност на трима мъже от Пазарджик на възраст между 27 и 40 години.

По случая е образувано досъдебно производство за съхранение на акцизни стоки без бандерол в особено големи размери. Материалите са докладвани в Районната прокуратура – Пловдив.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1278 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини