България ще предаде на Ливан подробен доклад за атентата в Бургас

  • 10 февруари 2013 14:13

  • 3012
  • 9
България ще предаде на Ливан подробен доклад за атентата в Бургас
©

България ще предаде на властите в Ливан подробен доклад от разследването на атентата в Бургас през миналото лято. Това ще стане през следващите няколко дни, заяви пред местно радио българският посланик в Бейрут Пламен Цолов.

„Ливан ще получи доклада по дипломатически канали”, казва Цолов пред „Гласът на Ливан”, пише dnevnik.bg.

По думите му поискана е помощ и от Израел, Австралия и Канада.

Ливанското радио цитира и думите на главен секретар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет пред Нова телевизия, че "разследването преминава на нова фаза - събиране на директни доказателства за извършителите на нападението".

Посланик Цолов казва пред радиото, че на външния министър Аднан Мансур е обещано, че „ще бъде предадена цялата полезна информация, която да помогне на Ливан да разкрие истината”. В доклада ще бъдат посочени и имената на заподозрените, както и вариантите за начина, по който България може да помогне в този случай.

Пред „Гласът на Ливан” българският посланик посочва още, че България е обмислила сътрудничество с ливанските власти по този случай заради двустранни договор за правно сътрудничество. Но той допълва, че в договора няма изрично изискване Ливан да предаде заподозрените, ако те се окажат на негова територия.

При обявяването на предварителните резултати от разследването в началото на седмицата българският вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза, че двама от хората, стоящи зад бомбената експлозия от 18 юли 2012 г., са притежавали канадски и австралийски паспорти, но са живеели в Ливан и са били членове на групировката „Хизбула”.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3012 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.03.01 | 00:00

2
Извинявайте, ама явно българите наистина сте много прости. Всички казват, че Израел и САЩ били натиснали България да каже, че е хизбула, т.е. Иран виновни за атентата в Бургас. И малко след атентата Израел казахеа, че е Иран. А вие явно забравихте най важното, а именно, че при атентата в Бургас загинаха няколко израелски, повтарям израелски туристи. Виждате ли колко е простичко. А от Израел веднага предположиха, че е техният враг Иран. Явно освен логика, на българите им липсва и предполагаемост. Аналогичен пример е златко баретата. Естествено, че негов враг ще го гръмне, няма да е някой, който няма общо с даден човек. Мислете хора мислете.

2013.03.01 | 00:03

9
А ти явно си твърде малък и само си изгубих времето да ти прочета наивно-детското коментарче. Има още доста да научиш за този свят.

2013.03.01 | 00:02

6
ти май забравяш че България е част от западния свят, който ще унищожи исляма а? що мислиш че не ни е ясноУ?
567

2013.03.01 | 00:01

5
По-скоро ти трябва да мислиш!САЩ за нефт убиха 3000 от своите граждани (и по някаква си случайност и един от ,еврейте работещи там , не е отишъл на работа на 9/11) , ти мислиш ли ,че техният най-голям съюзник и маниполатор- Израел не би сторил нещо такова и то само с няколко от своите?!
Един от многото

2013.03.01 | 00:01

3
Ей ти си много интелигентен, логичен и с най- високото КПД =1. Със сигурност нямаш нищо общо с гербо-комунистическите Калинки.

2013.03.01 | 00:01

4
Защо има обосновано предположение: 1. Това безспорно е терористичен акт проведен срещу Израелски граждани 2. Безспорно не е проведен от аматьори а от организация с опит 3. Към момента такива са Хизбулла, Хамаз и Алкайда 4. Хизбулла е призната за терористична организация от по-голямата част от цивилизованите дтржави а останалите не отричат а изчакват 5. Обикновено терористичните организации бързат да се похвалят защото така влияят на привържениците си. Що се отнася до такива които са на власт, те допускат съобщенията и обвиненията да се разпространяват между привържениците си без да ги оспорват а отричат, но с "половин уста" навън. Такъв е сега случая 6. Разкритите терористи са живяли в Ливан и са проследени финансовите им потоци 7. Ливан не е предприел никакви мерки, дори не е разпитал живите терористи а Хизбулла е в правителството
Малчо

2013.03.01 | 00:03

8
Описаното е вярно. Но е вярно и това, което не знаеш-Хизбула не е правила атентат в Европа.Просто няма интереси тук.
e

2013.03.01 | 00:02

7
Вие ли не знаете ка се възпроизвеждат противници на чужди фронтове ? вие ли "отровни змии'-терористите от Мосад; вие ли,когато нарочите някого,зтвърдите тезата си със съмишленици,уверени от правилата ви;вие ли,които при 'евентоални поислаедващи сабитя 'мнимия " враг,когото превръщате в реален ;вие ли сега намесвате и Европа в терористичните ви замисли? Нищо добро не следва при подобно развитие на нещаа,чуйте го внимателно вие терористи от Мосад !
wqeqweqwe

2013.02.11 | 05:10

1
ще фърчи алаха у въздуху пак скоро че нещо пак надигнаха глава за "величието" на ислямския свят :Д

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини