Бебето на родилката от Кубрат бере душа

  • 09 февруари 2013 07:43

  • 1775
  • 1
Бебето на родилката от Кубрат бере душа
©

Продължава да е тежко състоянието на момиченцето, постъпило при нас от родилното отделение в гр. Кубрат. Това съобщи началникът на отделението по неонатология в АГ комплекса в Русе д-р Нина Радкова.

Детето е поставено в кувьоз и е на апаратно дишане, но няма промяна в показателите му. Намира се в медикаментозен сън в резултат на приложеното лечение, уточни д-р Радкова. Тя не се наема да прогнозира какво ще бъде здравословното състояние на детето, ако оцелее, съобщава „Монитор”.

Момиченцето, което бе родено в Кубрат на 3-и февруари т.г., постъпи в болницата в Русе два дни по-късно с тежък мозъчен оток и гърчова симптоматика. Лекарите забелязали следи от душене, за което съмненията падат върху 23-годишната му майка.

Това било четвъртото поред дете на Фикрие Хасанова от русенското село Тетово. Съселяните на родилката от Тетово твърдят, че семейството й не е живеело в мизерия.

Фикрие, която е от турски произход, пристигнала с майка си в селото, когато била 5-годишна. От отделението по неонатология в Русе казаха, че и вчера никой от близките на родилката не е идвал да се интересува за състоянието на момиченцето.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1775 1

Коментари 1

Добави коментар
!!!!!!!!

2013.02.11 | 11:47

1
Spasete go tapaci ne pishete!

Добави коментар

Водещи новини