Кметът на Пловдив обеща качествено нов обществен транспорт

  • 07 февруари 2013 21:37

  • 921
  • 0
Кметът на Пловдив обеща качествено нов обществен транспорт
©

Курсовете, заложени в графика на градския транспорт се изпълняват на 100% за първи път от началото на мандата. Това коментира кметът на Пловдив Иван Тотев, след като договорът между Общината и мажоритарния собственик на превозвача Ангел Батаклиев бе прекратен миналата седмица и обслужваните от „Градски транспорт” 8 линии бяха поети от други превозвачи.

Той уточни, че приоритет в транспортната политика на Общината ще бъде изпълнението на вечерните курсове, след като вечерният график се очаква да влезе в сила от следващата седмица с решението на Пловдивския ОбС, предаде БНР. Според Тотев диалогът с превозвачите е качествено подобрен, доказателство за което е, че приемниците на линиите на „Градски транспорт” са решили да признават издадените от фирмата карти дори без договор с Общината.

Тотев допусна възможността и 8-те линии на „Градски транспорт” след обявяването на конкурса да бъдат поети както досега само от една фирма, тъй като това подобрява бизнеса и контрола върху него.

Според Тотев, до края на годината пловдивчани ще станат свидетели на качествено ново транспортно обслужване, за което ще допринесе и монтирането на новите спирки още в края на март.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
921 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини