Спряха внос на пилешки дробчета от Бразилия

  • 07 февруари 2013 14:59

  • 817
  • 0
Спряха внос на пилешки дробчета от Бразилия
©

Внос на голямо количество пилешки дробчета от Бразилия са предотвратили служителите на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Те са открили, че месото е заразено със салмонела, съобщава Дарик.

Случаят е от 2012 година, но беше оповестен днес от директора на местната дирекция д-р Живка Манева. По време на отчета на дейността на дирекцията тя съобщи, че пратката, пристигнала у нас в контейнер, е била унижожена във варненския екарисаж. Здравните инспектори са засекли и опасни за здравето фъстъци със завишено съдържание на афлатоксини. Между 20 и 25 пратки с храни, негодни за консумация, са открити през 2012 година. Една част от тях са върнати, други – унищожени, уточни д-р Манева.

Тя разкри, че варненската дирекция е една от най-големите в страната. Обхватът й на дейност е много широк. „Ние контролираме и заболяванията по палмите”, допълни специалистът. Д-р Манева не скри задоволството си, че вече ще може да се извършва пълна дезинфекция в рамките на фериботния комплекс. „Площадката ще бъде преустроена съгласно изискванията. Средствата, които ще бъдат осигурени от „Пристанищна инфраструктура”, са заложени в бюджета”, каза още шефът на Областната дирекция по безопасност на храните. Тя обясни, че през фериботния комплекс влизат коли от трети страни, които лесно могат да пренесат опасни заболявания като африканската чума по свинете например.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
817 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини